ESHOT grevi ulaşımı kilitledi

İzmir’de maaşları ve alacakları yatırılmayan ESHOT şoförleri sabah bir saatlik grev yaptı. Belediye başkanı Cemil Tugay, ödemelerin üç gün içinde yapılacağını söyledi.

Sabah 06:00-07:00 saatleri arasında yapılan grev sürerken, metroda yaşanan teknik arıza ile birlikte toplu taşım felç oldu.

ESHOT şoförleri bunun bir uyarı olduğunu maaşlarının, geçen yıldan kalan ikramiye ve eğitim yardımlarının derhal yatırılmasını, aksi takdirde tam gün greve çıkacaklarını duyurdu.

Bir gün öncede binlerce belediye işçisi fiili grev yapmıştı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, SGK borçlarını gerekçe gösteren merkezi hükümeti belediyenin ödeneğini kesmesini eleştirdi. İşçilerin ödenmeyen haklarının üç gün içinde yatırılacağını da ekledi.

Genel-İş sendikasında örgütlü belediye işçileri ise merkezi hükümet ve CHP’li belediyenin arasındaki sorunun faturasını ödemeyi reddediyor.

Sendika işçilerin alacaklarının ödenmesi için 15 Ocak’a kadar süre tanımıştı.

son yazıları

DSİP: CHP Genel Merkezi’ne yapılan polis baskını kabul edilemez!
Hak, hukuk, ihanet
Kayyumla başlayan butlanla bitmez!

ilginizi çekebilir

dsip gorsel
DSİP: CHP Genel Merkezi’ne yapılan polis baskını kabul edilemez!
5803328925705375452-1-vxzb
Hak, hukuk, ihanet
4087bc87-f49e-41f9-86e3-e0be993b1e51
Kayyumla başlayan butlanla bitmez!