ESHOT grevi ulaşımı kilitledi

İzmir’de maaşları ve alacakları yatırılmayan ESHOT şoförleri sabah bir saatlik grev yaptı. Belediye başkanı Cemil Tugay, ödemelerin üç gün içinde yapılacağını söyledi.

Sabah 06:00-07:00 saatleri arasında yapılan grev sürerken, metroda yaşanan teknik arıza ile birlikte toplu taşım felç oldu.

ESHOT şoförleri bunun bir uyarı olduğunu maaşlarının, geçen yıldan kalan ikramiye ve eğitim yardımlarının derhal yatırılmasını, aksi takdirde tam gün greve çıkacaklarını duyurdu.

Bir gün öncede binlerce belediye işçisi fiili grev yapmıştı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, SGK borçlarını gerekçe gösteren merkezi hükümeti belediyenin ödeneğini kesmesini eleştirdi. İşçilerin ödenmeyen haklarının üç gün içinde yatırılacağını da ekledi.

Genel-İş sendikasında örgütlü belediye işçileri ise merkezi hükümet ve CHP’li belediyenin arasındaki sorunun faturasını ödemeyi reddediyor.

Sendika işçilerin alacaklarının ödenmesi için 15 Ocak’a kadar süre tanımıştı.

son yazıları

İklim Fest coşkusuyla Halkların İklim Zirvesi’ne
Deniz Göktaş’a ceza ve tahliye: “Ömrümden üç ay çalındı”
Deniz Göktaş: “88 gün sonra ilk kez kelepçeleneceğim ve araba kornası duyacağım”

ilginizi çekebilir

3-Festival alanı (1)
İklim Fest coşkusuyla Halkların İklim Zirvesi’ne
deniz-goktas-hakim-karsisinda-abv3
Deniz Göktaş’a ceza ve tahliye: “Ömrümden üç ay çalındı”
1783102512_kurdistan24
Deniz Göktaş: “88 gün sonra ilk kez kelepçeleneceğim ve araba kornası duyacağım”