Belediye işçileri iş bıraktı, İzmir’de hayat durdu

Maaşlarının üçte ikisi ödenmeyen, geçmiş ikramiye ve eğitim yardımları verilmeyen binlerce belediye işçisi fiili grev yaptı.

İktidar, SGK borçlarını gerekçe göstererek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası’ndan alacağı 1,6 milyar liralık ödeneği kesti. CHP’li belediye ise faturayı çalışanlarına kesti.

Maaşları ve alacakları ödenmeyen, DİSK/Genel-İş İzmir 1-2-3 ve 9 No’lu şubelerde örgütlü İZENERJİ ve İZELMAN işçileri tam gün greve çıktı. Çok sayıda otobüs hattında sefer yapılmadı ve bir dizi altyapı çalışması durduruldu.

İş bırakan belediye işçileri Basmane’deki Genel-İş binası önünde toplandı. Buradan Kültürpark Basmane kapısına yürüyüş yapıldı. Buradan da Kültürpark hollere yüründü.

Sendika tarafından yapılan açıklamada iktidarın belediyeler üzerindeki ekonomik baskısı ve belediyelerin bu faturayı işçilere kesmesi eleştirilerek, işçileri mağdur etmeye kimsenin hakkı olmadığı vurgulandı.

Açıklamada konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise söz konusu kesintinin yapılacağının belli olduğunu belirterek, “Eski belediye başkanlarının bıraktığı borçların yüklerini biz işçilere kesemezsiniz. İlk kez böyle bir şeyler karşılaşıyoruz” dedi.

İşçiler, belediye yönetimi bu tavrını sürdürdüğü takdirde eylemlere devam edeceklerini duyurdu.

son yazıları

Zonguldak ve Düzce’de Kürt işçilere ırkçı saldırılar
DSİP: "Kürt halkının direnişiyle, barışseverlerin ısrarını yan yana getirelim"
Yapay zekâ devrimi karşısında sosyalistler Luddist mi olmalı?

ilginizi çekebilir

zonguldak-ta-kurt-mevsimlik-findik-iscilerine-irkci-saldiri-fkIPm
Zonguldak ve Düzce’de Kürt işçilere ırkçı saldırılar
dsip gorsel
DSİP: "Kürt halkının direnişiyle, barışseverlerin ısrarını yan yana getirelim"
Should-socialists-be-Luddites-in-the-face-of-the-AI-revolution
Yapay zekâ devrimi karşısında sosyalistler Luddist mi olmalı?