Bayraklı Belediyesi'nde grev kararı asıldı

22.10.2024 - 21:03
Haberi paylaş

İzmir'de belediye işçilerinin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş şubeleri, grev kararlarını belediye binalarına asmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Bornova Belediyesi'ne grev kararı asan DİSK Genel İş 7 No'lu şubenin ardından Buca Belediyesi'nde örgütlü DİSK Genel İş 5 No'lu şube de grev kararını kitlesel bir basın açıklamasıyla Buca Belediyesi binasına astı. 

Devam eden toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden bir sonuç alınamaması durumunda Bornova Belediyesi işçileri 11 Kasım, Buca Belediyesi işçileri 12 Kasım'da greve çıkacaklarını duyurdu. 

Yine toplu iş sözleşme sürecinde bulunan Bayraklı Belediyesinde örgütlü DİSK Genel İş 6 No'lu Şubede 22 Ekim 2024 tarihinde grev kararını belediye binasına asacaklarını ilan etti. Ve astılar.

Temmuz ayının ilk haftasından itibaren başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde belediyeler adına yetkili işveren sendikası SODEM-SEN ile anlaşmaya varamayan DİSK Genel İş'e bağlı şubeleri, belediye yönetimlerinin açlık ve yoksulluk sınırı altındaki teklifini düşük bulduklarını vurguladı. 

Sodem-Sen'in belediyelerde sözleşme zam oranı olarak yaklaşık yüzde 20 teklif ettiğini belirten belediye işçileri bu rakamın yüksek kiralar, gıda enflasyonu ve diğer harcamalar için yetersiz kaldığını, güvenilmeyen TÜİK verilerinin bile altında olduğunu belirtiyor.

Bültene kayıt ol