‘Sermayeye değil emekçiye bütçe’

03.12.2023 - 11:29
Haberi paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) İstanbul'da yaptığı mitingde yoksulluğa ve baskılara öfke vardı.

"Emekten yana, demokratik halk bütçesi istiyoruz” sloganıyla örgütlenen miting Kartal Meydanı'nda gerçekleşti.

KESK'e bağlı sendikaların üyeleri alana yürüyüşle girdi.

Miting kürsüsünde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik "Sendikal haklarımız, toplu sözleşme haklarımız, grev yapma hakkımız, örgütlenme haklarımıza yönelik anti demokratik uygulamalar devam ediyor. 13 Aralık’ta Meclise gelecek yeni bir bütçe ile karşı karşıyayız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi iktidar yine bütçeyi sermayeden ve yandaştan yana yapan bir politikayı ortaya çıkarmaya çalışıyor. İktidar ülkedeki bütçeyi kendi iktidarlarının geleceği için kullanıyor ve bugün ülkedeki ekonomik krizi daha fazla derinleştirdiklerini görüyoruz” dedi.

Yargı müdahalesiyle görevden alınmak istenen TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Bizler Türkiye’de yaşayan herkesin sorumluluğunu taşıyanlarız, yaşamak ve yaşatmak için mücadele ediyoruz. Bizi görevlerimizden araçsallaştırdıkları yargı eliyle geri tutabileceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Barış olmadan insanların sağlıklı bir yaşam sürdürme olanağı yok. Gazze’de olanları hep birlikte görüyoruz, bunları izlemek için değil mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. TTB hepimiziz ve biz sağlık emekçileri olarak alanlardayız. Biz Akbelendeyiz, İliçteyiz ve savaşlara karşı Gazze’de ve Rojava’dayız. Biz nerede savaş varsa orada savaşı durdurmak için onların karşısında mücadelemizi büyütüyoruz” diye konuştu.

Antikapitalist Çalışanlar, mitinge Filistin'e Özgürlük kampanyası bildirileriyle katıldı. Meydandaki herkesi 9 Aralık günü 17:00'de Kadıköy Bahariye Caddesi'nde yapılacak insan zincirine davet ettiler.

Bültene kayıt ol