İstanbul belediyelerinde grev ve mücadele sesleri

15.08.2023 - 13:12
Haberi paylaş

İBB'de Ağaç AŞ işçilerinin isyanının ardından, temizlik işçileri greve hazırlanıyor. Bayrampaşa Belediyesi işçileri düşük maaşlara son diyerek iş bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç AŞ'de çalışan yüzlerce işçi dün iş bırakıp, belediye binasının önünde haklarını istemişti.

DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri sendikası üyesi işçiler gibi, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikası üyesi 5 bin 500 temizlik işçisi de insanca yaşayacak ücret istiyor.

En düşük işçi maaşının 25 bin lira olmasını talep eden işçiler, sendika ile belediye yönetimi arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri tıkandığı için grev takvimini başlatacak.

İBB'de aynı zamanda memur statüsünde çalışanların örgütlendiği KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen üyeleri de ücretlerin yükseltilmesi için mücadelede. Fakat belediye işçileri, bu taleplere baskıcı ve vurdumduymaz şekilde yaklaşıyor.

CHP'li belediyede bu olurken AKP'li belediyelerde de durum farklı değil. Bayrampaşa Belediyesi'nde çalışan işçiler, Ankara ve İzmir'dekiler gibi düşük ücret dayatmasına karşı iş bıraktı.

Hizmet-İş üyesi işçiler belediye önünde protesto gösterisi yaptı.

Bültene kayıt ol