İzBB işçileri geriye dönük alacaklarını istiyor

28.07.2023 - 10:37
Haberi paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ ve İZELMAN işçileri, TİS farkından kaynaklanan 4 aylık alacaklarının derhal ödenmesi talebiyle yarım gün iş bıraktı. Yaklaşık 18 bin işçinin geriye dönük alacakları ödenmediği taktirde Genel-İş sendikası şubeleri 1 Ağustos'ta tam gün iş bırakacak.

20 ile 40 lira arası alacakları bulunan işçilerin mücadelesini duyuran Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral şunları söyledi:

“Biz İzmir Büyükşehir Belediye işçileri gece gündüz demeden 7 gün 24 saat esasına göre doğumdan ölüme soğuk, sıcak demeden büyük bir özveriyle belediyenin gülen yüzü ve hizmet edenleriyiz. Biz emekçiler olarak toplu iş sözleşmemizde yazan sürenin yanı TİS farkları son ödeme tarihine kadar sabırla bekledik. Ve gün geldi, iş de o günün sabahında hep birlikte üretimimden gelen gücümüzü kullanarak buradayız, alacaklarımızı istiyoruz. Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz."

Ne olmuştu?

1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihini kapsayan sözleşmede yaklaşık 18 bin işçinin geriye dönük alacaklarının 90 gün içinde ödenmesi kararlaştırıldı. Fakat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bunu yerine getirmedi.

Bültene kayıt ol