Sağlık işçileri: ‘Geriye dönük alacaklarımız tek seferde ödensin’

Öz Sağlık-İş üyesi işçiler, birçok ilde İl Sağlık Müdürlükleri önünde eylem yaptı. Toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmasını ve geriye dönük alacaklarının bir an önce ödenmesini istiyorlar.

Eylemlerde okunan basın açıklamasında şunlar vurgulandı:

“Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası olarak 190 bin işçimiz işveren sendikası TÜHİS ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin üzerinden 46 gün geçti. Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, geriye dönük alacakların bekletmeyin dedik. İşçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik, önümüz Kurban Bayramı işçi kurbanını kesebilsin dedik, vergi dilimini işararet ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık, sabırla bekledik ama sabrımız bitti. Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarımızın önemsenmesine karşı sabrımız bitti. Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı. Geriye dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında pula dönüşmesinden dolayı evimize götüreceğimiz ekmek küçüldü, eridi, bitti. Sağlık işçileri artık seslerinin duyulmasını istiyor.”

ilginizi çekebilir

chavez_the_candidate_is_accompanied_by_his_wife_marisabel_right_during_a_march_across_caracas_to_officially_open_his_presidential_campaign_in_august_1998
Venezuela: Ya aşağıdan sosyalizm ya bürokratik yozlaşma
new-york-un-ilk-musluman-belediye-baskani-zohran-mamdani
Mamdani’in ilk icraatlarının gösterdikleri
h-a-b-e-r-161
DSİP: Halep’te Kürtlere saldırıya son!