Belediye işçileri: Geçinemiyoruz! Gerçek kadro, ek protokol!

11.07.2023 - 15:25
Haberi paylaş

DİSK'e bağlı Genel-İş üyesi on binlerce işçi, Türkiye çapında bir saat iş bıraktı ve meydanlara çıktı. Birçok belediyede yapılan eylemlerde "Zamlar, enflasyon ve yüksek vergiler altında geçinemiyoruz" sesi öne çıktı.

İstanbul Avrupa Yakası'nda toplanma yeri Cevahir AVM önü oldu. Şişli Belediyesi işçileri burada toplanarak seslerini duyurdu.

Anadolu yakasında ise en kalabalık eylem, Kadıköy Belediyesi'nde gerçekleşti. Belediye önünde sendikanın tüm illerde okunan basın açıklamasını duyuran Nazan Gevher Çam Ay şunları söyledi:

"İşçiler ve emekçiler sebebi olmadıkları bir krizin tüm yükünü çekmeye mecbur bırakılıyor. İşçi sınıfı ve emekçilerin temel talepleri olan gelir dağılımındaki adaletin, vergide adaletin, insanca yaşanabilir bir ücretin sağlanması, sendikal hak ve özgürlüklerin genişletilmesi gibi konularda ne yazık ki bir adım atılmıyor. Ekmeğin 8 lira, simidin 10 lira, kiraların ortalama 15 bin lira olduğu ve vergilerin her geçen gün arttığı bu ortamda işçiler 11 bin 402 TL asgari ücrete mahkum ediliyor."

"Bugünden itibaren örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde insanca yaşayacak bir ücret için mücadelemizi yükselteceğimizi herkese ilan ediyoruz. İşçilerin taleplerini karşılayarak insanca yaşayacak bir ücret düzeyi için gereken adımları atın, belediye işçilerinin ücret ve sosyal haklarını iyileştirecek ek protokol görüşmelerini derhal başlatın."

Eylemin gerçekleştiği belediyeler (Genel-İş twitter hesabından derledik):

Muğla’da Büyükşehir, Marmaris ve Milas Belediyeleri

Uşak Sivaslı Belediyesi

Diyarbakır Belediyesi ve DİSKİ

Eşkişehir Tepebaşı AŞ

Tekirdağ Belediyesi

Keşan Belediyesi

Lüleburgaz Belediyesi

Edirne Uzunköprü Belediyesi

Çanakkale Bayramiç Bayramiç

Tunceli Belediyesi

Hatay Belediyesi

Mersin Belediyesi

Kırşehir Belediyesi

Kadıköy Belediyesi

Şişli Belediyesi

Ataşehir Belediyesi

Batman Belediyesi

Kırklareli Belediyesi

Didim Belediyesi

Balıkesir’de Edremit, Balya, Gömeç, Burhaniye Belediyeleri

Artvin, Ardanuç, Borçka, Kemalpaşa Belediyeleri

Ankara Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi

Konya Tuzlukçu belediyesi

Antalya Belediyesi

Bültene kayıt ol