Çiğli Belediyesi işçileri yine grevde: 'Emeğinin hakkını almış olarak evlere gitmek istiyoruz çok mu?'

22.06.2023 - 14:40
Haberi paylaş

Maaşlarla birlikte ikramiyelerin yatırılmayacağını ifade eden belediye yetkililerine, işçiler iş bırakarak cevap verdi: "Böylesi zor zamanlarda, bayrama günler kala yine haklarımıza göz diktiler."

İz Gazetesi'nin bildirdiğine göre dün sabah saatlerinden itibaren iş bırakan işçiler, “Bizi sürekli olarak eylem yapmaya itiyor belediye. Böylesi zor zamanlarda, bayrama günler kala yine haklarımıza göz diktiler. Maaşlarımız ve ikramiyemizi birlikte yatırmıyorlar” dedi. Kredi kartlarına, kredilere endeksli maaşları olduğunu ifade eden işçiler, “Maaş geldiği gibi kiraya, borçlara gidiyor. Ülkenin ekonomisi belli. Bayramda hepimiz çocuklarımızla, ailemizle güzel vakit geçirmek istiyoruz. Belediye bayramı bile zehir ediyor. Onlar bayram yaparken biz eylem yapmak zorunda kalıyoruz. Biz çocuklarımıza bakınca kafamızı eğmek istemiyoruz. Emeğinin hakkını almış olarak evlere gitmek istiyoruz çok mu?” dedi.

Yine Koçer yine tehdit!

Tehdit edildiklerini de ifade eden işçiler, “En son muhtar dövmekle gündem olan Ali Rıza Koçer bu sefer de işçi arkadaşlarımıza parmak sallayarak tehdit etti. Kimdir bu Ali Rıza Koçer, kendisinde bu hakkı nerden buluyor. Muhtarı döv işçiyi tehdit et yeter be” dedi.

“Biz daha önce eylem yaptığımızda kesintiler yapmıştı belediye” diyen işçiler, “Çiğli Belediyesi eylem yapıyoruz diye kesinti yapıyor. Bu sefer kesintiye de razı değiliz. Haklarımızı tamamen yatırmalı, işçileri tehdit etmekten vazgeçmeli, eylem sonrası kesintileri aklının ucundan bile geçirmemeli” dedi.

Sendika Gümrükçü’yle işbirliğinden vazgeçmeli!

Sendikanın da Utku Gümrükçü ile işbirliği içinde olduğunu iddia eden işçiler, “Belediye başkanı İzmir’de ‘işçi hakkına göz diken başkan’ diye anılıyor. İşçinin hakkını baltalamak için elinden geleni yapıyor. Sendika temsilcilerimizi tasfiye etti. İrademizi gasp etti. Çok açık ki Gümrükçü ve sendika aynı rotada. Ancak biz işçilerin rotası ekmeğimiz, emeğimiz” dedi.

Önce temsilcilerimize göz diktiler diyen işçiler, “Sendika yetkilileri Çiğli işçileri için ‘sürekli eylem yapıyorlar’ diye konuşuyor. Bir sendika bunu söyler mi? İşçinin hakkı verildi de işçi eylem yapmak mı istedi? Biz hem belediye hem de sendikada bu çarpık anlayışa karşı mücadele etmek durumunda kalıyoruz” dedi.

Bültene kayıt ol