Depremzedelerle işçi dayanışması

12.02.2023 - 10:18
Haberi paylaş

Maraş merkezli depremler sonrası birçok iş kolunda işçiler depremzedelerle dayanışma göstermeye devam ediyor.

Aliağa’dan işçiler deprem bölgesine gitti

İzmir’deki petro-kimya işçileri gönüllü olarak deprem bölgesine gitti. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, sendika üyesi işçilerin depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesinde olduğunu belirtti. Socar, TÜPRAŞ ve Ravago işyerlerinden 100'ün üzerinde işçi arama kurtarma ve destek çalışmalarına katılmak üzere depremin hemen ardından bölgeye gitti.

Şişecam işçileri yardım topladı, gönüllü işçiler deprem bölgesine gitti

Kristal-İş sendikası üyesi Şişecam işçileri, her fabrikadan yardım toplamaya başladı. Yenişehir fabrikasında 1 tıra yakın malzeme toplandı. Ayrıca fabrikadan gönüllü işçiler deprem bölgesine yardım için gittiler.

Kartonsan işçileri kan verdi

Grevlerinde 50. günü geride bırakan Kartonsan işçileri depremin yaşandığı gecenin sabahı kan verme merkezlerine giderek ilk dayanışma örneğini gösterdiler. Kartonsan işçileri grev çadırını ziyaret edenlerin yanlarında dayanışmak amaçlı getirdiği çay, şeker, yiyecek ne varsa hepsini deprem bölgesine gönderdi. Grevdeki işçiler 20 Şubat’a kadar grev alanında müzik, slogan olmayacağını destek ziyaretlerini de kabul etmeyeceklerini duyurdu. İşçiler kendi bulundukları mahallelerdeki koordinasyon merkezlerine giderek deprem alanına gönderilecek malzemelerin düzenlenmesine yardımcı oldu. 

Kayyumun işten attığı işçiler deprem bölgesine desteğe gitti

Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasının ardından işten çıkartılan işçiler 50 kişilik bir ekiple Adıyaman’a giderek arama-kurtarma çalışmalarına başladı. İnsanların enkazlarda, birer battaniyeyle ateş yakarak cenazelerini beklediklerini anlatan işçilerden  Hakim Abi,  “Ara sokaklarda olan bu insanlara da çok yardım ulaşmıyor. Bu insanlar evlerinin oradan ayrılmıyorlar. Ya bir umut canlı çıkacak eşi dostu için ya da cenazelerini almak için.”

Depremzedelerle dayanışma kampanyası başlatıldı

Denizli’de Türk Metal Sendikası'nın örgütlü olduğu Elsan AŞ ve Parla Solar fabrikalarından işçiler depremzedelerle dayanışma kampanyası başlattı. Elsan AŞ'de sendika temsilcilerinin öncülüğünde afet bölgesine gönderilmek üzere dayanışma kampanyası örgütlendi. Elsan AŞ'den sendikalı işçiler, 55 bin lira nakdi yardım topladı. Parla Solar işçilerinin başlattığı kampanya sürüyor. Toplanan nakdi yardım ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu ihtiyaç listesi kapsamında, 100 adet battaniye, 300 adet atkı, bere, boyunluk, 1200 adet çorap, çocuk bezi ve maması, ıslak mendil vb. başta olmak üzere giyim, gıda ve hijyen malzemeleri alınarak afet bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Deprem bölgesine su gönderdiler

Ravago Enplast işçileri, işyerlerinde topladıkları yardımlarla bir tır dolusu su alarak depremzedelere gönderdi.

Bültene kayıt ol