Tüpraş işçileri eylemlerin bitirilmesine itiraz ediyor

02.02.2023 - 16:34
Haberi paylaş

Petrol-İş Sendikası  ile  Tüpraş arasında yapılan görüşmelerde,  Ocak ayında 2022 yılı son 6 aylık enflasyonu yüzde 15,4 olarak açıklanmış ve 9,6’lık bir ek  zam uygulanmasında anlaşılmıştı. Zam oranından memnun olmayan Tüpraş işçileri geçtiğimiz Çarşamba günü Tüpraş’ın Batman, Aliağa, Kırıkkale ve İzmit’teki rafinerilerinde eyleme başlamıştı. Eylemler Salı gününe kadar devam etti.

Ancak dün Petrol-İş Genel Merkezi ile şube yöneticileri bir toplantı yaptı ve eylemleri sonlandırma kararı verildi, işçiler ise bunu kabul etmiyor.

Batman, Kırıkkale, İzmir ve İzmit Şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda şirketle görüşüldüğünü aktaran Petrol-İş Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Coşkun Tiktaş, “Genel müdürlükle yapılan görüşmede ‘bu dönem için bir şey yapamayacağız ama söz veriyoruz Temmuz ayı maaşlarında tekrar iyileştirme yapacağız’ dendi. Dört şube başkanımız ve genel merkez ile yapılan görüşme sonucunda eylemleri bitirme kararı alındı” dedi.

İşçiler ise, “Altı ay aç mı kalacağız, garantisi var mı? Protokol altına aldınız mı?” şeklinde tepki gösterdi. Genel merkez ve şube başkanları kararıyla eylemlerinin bitirilmeyeceğini söyleyen işçiler, “Biz bu eylemlere genel merkez kararıyla başlamadık, eylemi 4 bin 300 işçi başlattı. Siz bitiremezsiniz” diyerek, çalışmayacaklarını dile getirdi.

Bültene kayıt ol