LC Waikiki işçileri kazandı

31.01.2023 - 10:22
Haberi paylaş

Limter-İş Sendikası 28 Ocak’ta sendika üyesi 13 işçinin Kod-46 ile işten atılmasına karşı başlatılan direnişin kazanımla bittiğini açıkladı.

Açıklama şöyle:

"LC Waikiki Esenyurt Ana Deposu'nda çalışan, promosyon haklarını istedikleri ve kötü çalışma koşullarına itiraz ettikleri için Kod-46'yla işten atılan 13 arkadaşımız, sendikamızın öncülüğünde 10 Ocak'tan bu yana direnişteydi. Amacımız, Kod-46'yla işten atma gerekçesinin geri çekilmesi ve işçi arkadaşlarımızın tüm haklarının verilmesiydi. Bu talepler etrafında depo önünde ve LC Waikiki mağazalarında günlerdir sesimizi yükselttik, haklı taleplerimizi halkımızla buluşturduk.

"Gelinen aşamada, direnişimiz, firma patronlarıyla dün ve bugün yapılan görüşmeler sonucunda kazanımla sonuçlandı. Direnişimizin 19. günü olan bugün akşam saatlerinde patronlar ve firma yetkilileriyle işçi arkadaşlarımız arasında imzalanan protokolle taleplerimiz kabul edildi.”

Sendika sözcüleri, direnişe destek veren, dayanışma gösteren herkesi selamladı. Direniş alanında konuşan bir sözcü ise “Direniş ve dayanışmayla kazanacağız dedik, direniş ve dayanışmayla kazandık” diyerek başladığı konuşmasını bu direniş direnen işçilerin ve onlarla dayanışma gösteren insanların emeğidir. Patronlar bize kölelik koşullarını dayatıyorlar. Kölelik koşullarında bizi çalıştırmak istiyorlar. Biz direnin işçiler olarak şunu söylüyoruz. Köle değiliz, kanunsuz uygulamalarınızı kabul etmiyoruz. Fiili ve meşru mücadelemizle kazandık, bundan sonra da bu dayanışmamızı devam ettireceğiz” diyerek tamamladı. 

Bültene kayıt ol