Kocaeli’nde iş cinayeti

Kocaeli’nde bir fabrikada kimyasal madde sebebi ile zehirlenen iki işçi baygın bir şekilde bulundu. İki vatandaş yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İşçilerin öldüğü olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Dilovası’ndaki fabrikada zehirlenmenin nedeni fabrikada kimyasal madde sızıntısı.

Jandarma ve AFAD ekipleri inceleme başlatsa da iki işçinin hayatını kaybetmesinin nedeninin şiddetli emek sömürüsü ve patronların işçileri canı çektiği gibi sömürebileceği rejim olduğu ortada.

Patronların vahşi emek sömürüsünün ve işçileri hakları olan bir toplumsal kesim olarak değil kendi köleleri gibi gördüğünün kanıtı ise Barutçu Tekstil’de dün yaşananlar. 106 gündür direnen işçilerin eylemini kırmak isteyen patron işçileri zehirledi. “Direniş alanına ağzı açık asit varilleri taşıyan kamyonu yanaştırıp 106 gündür direnen işçilerin tamamı zehirlendiği için hastaneye kaldırıldı.

2022 yılında en az bin 844 işçinin iş cinayetleri nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırladığımızda sermayenin işçilere karşı açtığı iç savaşı andıran bir görüntüyle karşı karşıya olduğumuzu görürüz.

ilginizi çekebilir

aym-sokaktaki-hayvanlarla-ilgili-duzenlemenin-iptalini-gorusecek
AYM sınıfta kaldı, yeni bir yasa için mücadele zamanı
WhatsApp Görsel 2025-05-07 saat 17.31
DSİP: “Hayvanları koruyanlar için bu mücadele bitmedi”
sırrı
Ülkenin ilacı Sırrı güle güle