Trendyol GO kuryeleri sefalet zammına karşı kontak kapattı

17.01.2023 - 10:40
Haberi paylaş

Trendyol GO kuryeleri, şirket yetkilileri tarafından açıklanan sefalet zammına tepki göstererek kontak kapattı. Önce Alibeyköy Trendyol ofisi önünde toplanan işçiler, talepleri karşılanmayınca şirketin Maslak'ta bulunan genel merkezi önüne çağrı yaptı. 

Koşullarının iyileştirilmesini ve paket başı aldıkları ücretlerin artırılmasını isteyen Trendyol Go kuryeleri, Trendyol'un Maslak'ta bulunan genel merkezi önüne çağrı yaparak sefalet ücretini kabul etmeyeceklerini söyledi.

18 yaşında Trendyol Go kuryesi olarak çalışan Emir de İstanbul Maslak'taki Trendyol Genel Merkezi önünde zam talebiyle bekleyişini sürdüren işçilerden. Zam teklifinin kuryelerin yararına olmadığını söyleyen Emir, "Borçlarım var bu yüzden çalışıyorum. Okulu bıraktım. Yapılan bu zamlarla hiçbirimiz kazanç sağlayamayacağız. İnsanlar bizi yanlış anlamasın biz de evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Çocuğuna bez alabilmek için çalışanlar var. Sabah 09.00'da kontak açıp gece 02.00'de kontak kapatan arkadaşlarımız var. Biz bu şekilde mağdur oluyoruz. Mağdur olmak istemiyoruz zam istiyoruz" dedi.

Uzun saatler motor sürdüklerini bunun da kaza yapma risklerini artırdığını anlatan Emir, "Kazalar oluyor kuryeler ölüyor ama Trendyol ortada yok, aileye destek yok" diye konuştu.

Bültene kayıt ol