Antikapitalist İşçiler olarak Ceyhun Su’nun yanındayız!

11.01.2023 - 10:26
Haberi paylaş

Antikapitalist İşçiler, belediye işçisi Ceyhun Su'nun DİSK Genel İş Ankara 1. No’lu Şube'de maruz kaldığı taciz ve şiddeti kınadı. 

Açıklama şöyle:

Ankara’da belediye bünyesine bağlı CANPAŞ firmasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili bilgi almak için DİSK Genel İş Ankara 1. No’lu şube yönetimine giden işçi arkadaşımız Ceyhun Su, sosyal medya paylaşımları ileri sürülerek şube yönetimi tarafından sözlü tacize ve şiddete uğradı. 

İşçilerin öz örgütlenmesi olan sendikalarda, işçilerin aidatlarıyla faaliyetlerini sürdüren şube yönetiminin işçileri yönelik baskı ve şiddet politikaları asla kabul edilemez.  

Öte yandan ifade özgürlüğü, grev, toplu sözleşme ve gösteri yapma özgürlüğünden ayırılamayacak, siyasal alanın ve mücadelenin her aşamasında savunulması gereken temel bir haktır. Bu  hak hiç bir gerekçeyle,  hiç kimse ve kurum tarafından gasp edilemez. 

Toplu İş Sözleşme sürecinin kazanımlarla bitmesi, sendikal demokrasinin hemen hayata geçirilmesi,  işçilerin TİS  sürecin bir parçası olmasıyla yakından ilgilidir. İşçilerin süreçle ilgili bilgi almak, dahil olmak taleplerinin şiddet ve baskıyla  engellenmeye çalışılması,  TİS sürecini de baltalayan bir tutumdur. 

Şube Yönetimi Ceyhun Su arkadaşımızdan özür dilemeli ve bu tür şiddet olaylarının bir daha tekrar edilmemesini sağlamalıdır.

Ceyhun Su yalnız değildir!

Antikapitalist İşçiler

Bültene kayıt ol