Bekaert grevi yasaklandı

13.12.2022 - 12:09
Haberi paylaş

Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikalarının Bekaert işyerlerinde aldığı grev kararları Cumhurbaşkanlığı tarafından yasaklandı. 

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, Bekaert Şirketine ait Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki işyerinde Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı ile Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki işyerinde Özçelik-İş Sendikası tarafından alınan grev kararları, "milli güvenliği bozucu nitelikte" görüldüğünden 60 gün süreyle ertelendi.

Burada erteleme aslında bir kelime oyunu, grevler fiilen yasaklandı. Çünkü 60 günlük erteleme sonrasında anlaşma hala sağlanmamışsa sonucu Yüksek Hakem Kurulu belirliyor, greve devam edilemiyor.

Birleşik Metal-İş grev yasağını tanımayacağını ilan etti

Birleşik Metal-İş Sendikası yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı yine tercihini sermayeden yana kullandı. Kocaeli'deki Bekaert işçisinin grevini yasakladı. İşçiler bu hukuksuz grev yasağını tanımayacak Anayasanın ve kabul edilen uluslararası yasaların kendisine verdiği hakkı kullanarak saat 13.00'de yasal grevini başlatacaktır" dedi.

Bültene kayıt ol