Öğretmenler iş bırakıyor: Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin

01.11.2022 - 12:42
Haberi paylaş

Öğretmenler yarın (2 Kasım Çarşamba) Türkiye genelinde "eşit işe eşit ürcet" talebiyle, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi için iş bırakacak.

Ankara’da Eğitim Sen Genel Merkezi’nde “Haklarımız, Meslek İtibarımız ve Geleceğimiz İçin Eğitim Emekçileri Olarak 2 Kasım’da İş Bırakıyoruz!” başlığıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul’un okuduğu açıklama özetle şöyle:

 “Öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunları Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gündeminde değildir. Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve geleceğimize yönelik taleplerimiz görmezden gelinmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılmaktadır.

Kariyer basamakları sınavı yapılmamalı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu derhal iptal edilmelidir. Eğitim sendikalarının ortak sesi duyulmalı, yapılan yanlıştan çok geç olmadan geri dönülmelidir.

Eğitim Sen olarak eğitim emekçilerinin kariyer sınavının yapılmaması, ÖMK’nın iptal edilmesi ve yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı yönündeki taleplerini önemseyen bütün sendikaları 2 Kasım iş bırakma eylemine katılmaya ve ortak talepler etrafında birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”

Geçen hafta, Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında 19 Kasım’da düzenlenecek Kariyer Basamakları Sınavı’na karşı eylemler yapıldı. Eğitim Sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası, TÖB-SEN'in ortak çağrısıyla öğretmenler, okullarda kokart takma ve bildiri okuma eylemleri gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok kentte yapılan ve 3 gün süren eylemlerde, eğitim emekçilerinin taleplerinin karşılanmaması halinde 2 Kasım'da iş bırakma eylemi yapılacağı açıklanmıştı.

Bültene kayıt ol