Pulver Kimya işçilerinin direnişi devam ediyor

02.09.2022 - 10:37
Haberi paylaş

Pulver Kimya’ya bağlı Conta Elastik’te çalışan 3 işçi Türk-İş’e bağlı Petrol-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle Ağustos başında işten atılmıştı. İşçilerin direnişi 29. gününde devam ediyor. İşçilerin talebi, işten atılanların geri alınması ve sendikanın yetkisinin kabul edilmesi.

Pulver Kimya; 24 sene önce Kâğıthane’deki fabrikayı Gebze’ye taşıyarak işçilerin sendikal örgütlenmesinin dağıtılmasını sağlamıştı.

O günden beri işçilerin sendikaya girmesini engelleyen patron, bugün de sendika üyesi olan işçileri işten atmaya başladı.

İşten atılan işçileri, üyesi oldukları Petrol-iş Sendikası ile birlikte direnişe başladı. İşveren kararlı örgütlülük karşısında diğer sendikalı işçileri işten atmayacağı sözü verdi. Direniş 29. Gününde devam ederken işten atılan işçiler geri alınmayı talep ediyor.

Ne olmuştu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Pulver Kimya'ya bağlı Conta Elastik'te Petrol-İş Sendikası için çalışma yürüten 3 işçi gerekli çoğunluk sağlandıktan sonra işten çıkarıldı. İşçiler, iş arkadaşlarının tekrar işe alınması için fabrika önünde direnişe başladı.

300 işçinin çalıştığı fabrikada Petrol-İş Sendikası’nın örgütlenip çoğunluğu sağlayarak Çalışma Bakanlığı'na yetki başvurusu yaptığı Pulver Kimya’ya bağlı, Conta Elastik işyerinde üç öncü işçinin işten çıkartılması protesto edildi.

İşçiler arkadaşları tekrar işe iade edilene kadar direneceklerini duyuran işçiler fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Bültene kayıt ol