Smart Solar işçisi direniyor

24.06.2022 - 11:55
Haberi paylaş

Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube'de örgütlenen ve çoğunluğu sağlayan Smart Solar işçileri, patronun sendikayı tanımaz tavrına yaptığı eylemlerle bir süredir tepki gösteriyordu.

Dün Smart Solar patronu bir işçiyi işten atınca, işçileri kendilerini fabrikaya kapattı. Dün gece 2 vardiya birden fabrikaya kapanan Smart Solar işçilerine bu sabah diğer vardiyada çalışan işçiler de eklendi.

Sabah vardiyaya gelen işçiler önce sloganlarla fabrika girişine geldi, ardından fabrika içerisinde bekleyen arkadaşlarının yanına katıldı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Smart Solar'da işçiler Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu şubede örgütlenmiş ve çoğunluğu sağlamış durumda.

Patronun itirazı üzerine bir süredir eylem yapan Smart Solar işçileri, bir işçinin işten atılmasıyla iki vardiya birden üretimi durdurdu.

İşçiler fabrika içinde toplanarak açıklamalar yaptı, sloganlar attı. Dışarıda da işçilere destek verildi. Birleşik Metal-İş'in çağrısı ile fabrika önünde toplanan çok sayıda işçi sloganlarla Smart Solar işçilerine destek vermeye başladı, işçilerin eylemleri devam ediyor.

Bültene kayıt ol