Migros işçileri kazandı; Gemi söküm, plastik ve tekstil işçileri mücadeleye devam ediyor

21.02.2022 - 10:55
Haberi paylaş

Hafta sonu işçilerin insanca ücret ve çalışma koşulları ile ilgili eylemleri devam etti.

DNZ Plastik ve Kuzenler Boru işçileri iş bıraktı

Asgari ücretin açıklanması ile birlikte enflasyon karşısında eriyen ücretleri nedeniyle kuryelerle başlayan ve yayılarak genişleyen işçi eylemlerinden birisi geçtiğimiz günlerde İzmir Torbalı’da kurulu DNZ Plastik ve Kuzenler Boru işyerlerinde yaşandı. Aynı kişiye ait bu işyerlerinde iş bırakma eylemi iki gün sürdü. İşçiler patronun açıkladığı 6 bin 100 liraya karşı 7 bin lira ücret talebi ile iş bıraktı. İki günlük iş durdurmanın ardından 5 işçi işten atıldı. 

Karpen işçileri direnişe geçti

Karpen Alüminyum’da işçilerin ücretleri asgari ücret olarak açıklandı. İşçilerin talebi ise 5 bin 500 TL oldu. İşçiler patronla yaptıkları son görüşmenin ardından patronun kendilerinden pazartesiye kadar zaman istediğini belirterek eğer ek zam yapılmazsa yeniden işbaşı yapmayacaklarını söyledi.

3Teks Medikal Tekstilde eylem

3Teks işçileri asgari ücret dayatmasına karşı iş bıraktı. İşçilerin talebi en az 5 bin TL artı 150 lira kıdem farkı ve iki bayramda 1000’er lira ikramiye. 

Gemi söküm işçileri: Ücretlerimize zam yapılsın, çalışma koşullarımız düzeltilsin

Düşük ücret ve kötü çalışma koşullarına karşı başlattıkları iş bırakma eylemi devam eden Aliağa gemi söküm işçileri bugün basın açıklaması gerçekleştirdi. Aliağa Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen gemi söküm işçileri taleplerini bir defa daha kamuoyuna açıkladı.

Bakırçay havzasında yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşuyla başlayan basın açıklamasında gemi söküm işçileri çalışma koşullarını anlatan konuşmalar yaptı. Sık sık, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Direnişin simgesi gemi söküm işçisi” sloganları atıldı.

Migros işçileri kazandı

Migros Depo'da çalışan işçilerin ücret artışı, prim, işçi güvenliği ve sağlığı ile daha iyi çalışma koşulları talebiyle başlattıkları direniş işçilerin kazanımı ile sonuçlandı. DGD-SEN (Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası), Migros yönetimi ile mutabakata vardıklarını açıkladı.

DGD-SEN'in Twitter hesabından yapılan açıklamada "#MigrosİşçisiKazandı | Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt depo işçileri ve her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır" denildi.

Özel sektör öğretmenleri insanca yaşanacak bir ücret talebiyle eylem yaptı

2014 yılında yapılan kanun değişikliğiyle devlet okullarındaki öğretmenlerle var olan maaş denkliği, yani eşit işe eşit ücret hakları ellerinden alınan özel özel sektörde çalışan öğretmenler, Ankara Ulus Meydanında basın açıklaması düzenledi. Özel Sektör Öğretmenleri Birlikteliği Derneği Başkan Yardımcısı Volkan Dağlı şöyle konuştu: "Son 7 yıldır maaşlarımız, patronların vicdanına terk edildi. Bunun sonucu olarak bugün ne yazık ki açlık sınırının altında maaşlarla çalıştırılan öğretmenler görüyoruz. Maaş denkliğimiz kişilerin vicdanına bırakılmamalı, sıkı denetimle korunan kanun ve yönetmelikle düzenlenerek güvenceye alınmalı, zorunlu taban ücret uygulaması derhal geri getirilmelidir.”

Bültene kayıt ol