Emekliler 'Geçinemiyoruz' diyerek sokağa çıktı

06.01.2022 - 13:21
Haberi paylaş

DİSK'e bağlık Emekli Sen, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya başta olmak üzereTürkiye genelinde "Geçinemiyoruz" diyerek sokağa çıktı, basın açıklamaları yaptı. Emeklilerin açlığa mahkûm edilmesini ve sendikalarına yönelik saldırıları boş tencere kaynatarak protesto etti.

Emekli-Sen açıklamasında “Emeklileri devletin sırtında kambur olarak gören iktidar, yükünü hafifletmek için emeklilerin cebindeki üç kuruşa göz dikmiştir. TÜİK'in açıkladığı yüzde 36 enflasyon kandırmacadır, gerçek rakam yüzde 82'dir. Emekli maaşı, asgari ücretin altında olmamalıdır. Açlık sınırı 4600 TL. Emekliye açlık reva görülüyor. 8 milyon emekli açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm. İktidar, yükünü hafifletmek için emeklilerin cebindeki üç kuruşa göz dikmiştir. Soframızdan bir dilim ekmeğimizi daha nasıl azaltacağının peşine düşmüştür" denildi.

Birlikte mücadele çağrısı yapan Emekli-Sen üyeleri "Özgürlük ve demokrasi mücadelesi kaçınılmaz görevimizdir. Emekliyi yok sayanlar, emeklilerin örgütü sendikamızı kapatmaya çalışıyor. Ancak güçleri buna yetmeyecek, kesintisiz mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Emekliler boş tencere kaynattı

DİSK Emekli Sen Adana Şubesi de Gençlik Meydanı’nda bir araya geldi. Emekliler, bir yılda yüzde yüzün üzerinde zamların geldiği elektrik, doğalgaz, su ve telefon faturalarını gösterip boş tencere kaynattı, tencere tava çalarak insan onuruna yaraşır maaş talep etti.

Tencereye patates soğan yerine ceplerini yakan faturaları koyan emekliler, "Derdimize mum yaktık, halimize ağlıyoruz”, "Bizi bu duruma düşürenlere yazıklar olsun” dediler. Bir emekli de tencere tava çalıp “Tencere boş, bugün pişirecek yemek yok” diyerek TÜİK rakamlarını ve fahiş fiyatları protesto etti.

Tüm-Emekli-Sen üyeleri 8 Ocak Cumartesi günü saat 14’te Kadıköy’de “Artık yeter, insanca ve onurlu yaşamak istiyoruz!” sloganı ile bir basın açıklaması yapacak.

Bültene kayıt ol