Ankara girişinde durdurulan Uyar Maden işçileri: 15 yıl yeter, hakkımızı verin

07.07.2021 - 16:22
Haberi paylaş

15 yıldır alacakları tazminatları için mücadele eden ve haklarını alabilmek için bir kez daha Ankara’ya yürüyüşe geçen Uyar Maden işçilerinin yolları Ankara girişinde polisler tarafından kesildi, işçilerin bekleyişi devam ediyor.

Ankara girişindeki bekleyişlerinin 3’üncü gününde yine AKP iktidarına çağrıda bulunan tazminat mağduru madenciler, “Hakkımızı verin, tazminatlarımızı ödeyin. Hakkımızı almadan bu yoldan geri dönmeyeceğiz” dedi.

“Artık madencilere yaptığınız yeter. Madencileri oyalamayın. 2015 yılında verilmiş olan çözüm sözü hala tutulmamış durumda. 2015 yılından beri Ankara’ya 16 defa geldik. Devleti temsil eden makamlar defalarca söz verdi. Bu sorun, bu hukuksuzluk denetim mekanizmalarının, yönetim mekanizmalarının zayıflığı yüzünden bu hallere geldi. Bir gün de kanun yapıcılar, kanun tasarlayıcılar gelsinler işçinin ayağına, sorunları kaynağında görsünler ve çözsünler” diyen işçiler sorunlarının biran evvel çözülmesini istedi.

İşçiler dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı ile görüştü. Görüşmede Kalaycı, yasa taslağının bakanlıktan çıktığını ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a iletildiğini söyledi.

İşçiler bugün 5 kişilik bir heyet ile meclise giderek ve Mustafa Elitaş ile bir görüşme gerçekleştirecek

Bültene kayıt ol