İşçiler nihayet aşılanmaya başlandı, kayıtsız işçilere de hak tanınmalı

16.06.2021 - 18:58
Haberi paylaş

Kovid-19 pandemisi nedeniyle uygulanan "tam kapanma"larda, sokağa çıkma yasaklarında dahi kalabalık servislerle, otobüslerle ve metrobüslerle işe gönderilen, dip dibe çalıştırılan işçiler nihayet aşılanmaya başlandı. Salgının başından beri çarklar dönsün diye yeterli tedbir olmadan çalıştırılan çok sayıda işçi hastalandı, ciddi düzeyde can kayıpları yaşandı.

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, dün "Organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz" açıklaması yapmıştı. Bazı şehirlerde organize sanayi bölge (OSB) yönetimlerinin ve işletmelerin başvuruları sonucu işçiler aşılanmaya başlandı.

Ancak bakanlık açıklamasına göre sadece SGK kaydı olanlar aşıya başvurabiliyor. Oysa çalışanların yüzde 30’undan fazlası kayıtsız durumda. Özellikle 2 milyondan fazla göçmen işçinin yüzde 95’i kayıtsız, sigortasız çalıştırılıyor. Kayıtsız işçilerin de aşılama programına acilen alınması gerekiyor. Yine işsiz olan 10 milyona yakın insan da dönemsel olarak çalışıyorlar, bu işçiler de aşılama programına alınmalıdır. 

Bültene kayıt ol