Pandemi sürerken Sağlık Emekçileri Sendikası yönetici ve üyeleri gözaltına alındı

25.05.2021 - 13:18
Haberi paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey'in de bulunduğu çok sayıda SES üyesi ve eski yöneticisi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınanların Ankara Emniyeti TEM Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

SES eski Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Fikret Çalağan İstanbul'da, SES eski Eş Genel Başkanı Gönül Erden Dersim'de, Rona Temelli de Van'da gözaltına alındı.

Ankara'da gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle; SES eski MYK üyesi Belkız Yurtsever, SES eski EŞ Genel Başkanı Bedriye Yorgun, emekli üye Ramazan Taş, Erdal Turan.

Operasyonun gerekçesi öğrenilemezken, farklı kentlerde gözaltına alınanların Ankara'ya getirilmesi bekleniyor.

SES üyelerinin gözaltı kararı sonrası KESK, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"SES Eş Genel başkanımız Selma Atabey ve önceki dönem yöneticilerimizin de bulunduğu birçok kişi bu sabah gözaltına alındı. Demokratik eylem ve etkinlikler anayasa ile güvence altına alınmıştır. Bu nedenle değil gözaltına alınmak, soruşturma açılması dahi anayasa ihlalidir."

Ankara Tabip Odası da gözaltılara karşı çıkarak şu açıklamayı yaptı:

"Demokratik eylem ve etkinlikler anayasa ile güvence altına alınmıştır. Bu nedenle gözaltına alınmak veya soruşturma açılması anayasaya aykırıdır. Sağlık emekçilerini serbest bırakın, baskılara son verin."

Bültene kayıt ol