KESK'in Ankara yürüyüşü devam ediyor

25.03.2021 - 12:54
Haberi paylaş

KESK, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için "Çalışma Hakkımı, İşimi İstiyorum" talebiyle bir yürüyüş başlattı. İstanbul'dan yola çıkan yürüyüş kolu Kocaeli’ye ulaştı, yürüyüş Ankara'da sona erecek.

Yürüyüş kolu ve ona destek veren kitle, İzmit İnsan Hakları Parkında basın açıklaması yaptı, basın açıklamasında KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasına rağmen OHAL ilan edildiğini ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkenin yönetildiğini söyleyen Gezen bunun bir tercih olduğunu, OHAL’den istifade çıkarılan 35 tane KHK ile insanların bir gecede işsiz bırakıldığını ifade etti. Gezen “KHK’ler ile işten atılanları etiketlediler, onları sivil ölüme mahkûm etmeye çalıştılar. İş bulamamaları, iş bulduklarında atılmaları için özel sektöre baskı yaptılar. KHK ile atılanların çalışma hakkını yaşam hakkını gasp etmeye devam ettiler” dedi. OHAL’in sürekli hale geldiğini söyleyen Gezen, KHK’lıların hak arama özgürlüğünün bile ellerinden alındığını KHK dosyalarının birikmesinden dolayı kurulan AHİM komisyonunun bir işe yaramayacağını ilk günden beri söylediklerini dile getirdi.

İktidarın kamusal hizmetleri piyasaya açtığını, insanların sağlık hakkına erişebilmek için torpil aradığını söyleyen Gezen “Zenginlere ve sermayeye öncelik tanıdılar, salgın ile birlikte paketler açıkladılar, hiçbir paketten emekçilerin yararına tek bir satır çıkmadı” ifadelerini kullandı. “İnsan hakları eylem planı, anayasa diyorlar ama altından daha büyük hak kayıpları çıkıyor” diyen Gezen, insan haklarını hiç kimseyi ayırmaksızın savunan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin hukuksuzca düşürüldüğünü dile getirdi. İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesinin ardından sadece 1 günde 6 kadın cinayetinin gerçekleştiğini ifade eden Gezen, kadınların kamusal alandan çekilip eve kapatılmasına razı gelmeyeceklerini, eşit ve özgür bir yaşam istediklerini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüş heyeti Ankara'ya doğru yola çıktı.

Bültene kayıt ol