Kamu emekçileri ihraç ve sürgünlere karşı Ankara’da buluştu

05.02.2021 - 12:52
Haberi paylaş

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) ve Haber-Sen, yaşanan baskı, ihraç ve sürgünlere karşı Ankara’ya yürüyüş başlattı. Farklı illerden başlayan yürüyüş sonrası, TCDD ve PTT Başmüdürlükleri önlerinde basın açıklamaları yapıldı. Daha sonra Ankara Garı önünde toplanan sendika üye ve yöneticileri burada ortak basın açıklamasını okudu.

Açıklamada konuşan BTS Genel Başkanı Murat Oral, kurumlara yapılan tayin ve atamalarda kıstasın siyasi iktidara yakınlıkla ölçüldüğünü ifade etti.

Unvan alabilmek ve istenilen yere atanabilmek için liyakat ve kariyer yerine siyaseten yakınlığın hakim anlayış haline geldiğini belirten Oral, “BTS ve Haber-Sen olarak yaptığımız açıklamalarla, verdiğimiz mücadeleyle, nerede haksızlık, nerede adaletsizlik varsa karşısında durarak, nerede kamu zarara uğratıldıysa teşhir ederek, nerede liyakatsizlik, nerede hukuksuzluk varsa yargıya taşıyarak gerçek sendikacılığın adresi olmamız pek çok çevreyi rahatsız etmiştir. 

Bizlerin yaptığı gerçek sendikacılık karşısında rahatsız olan siyasi iktidar ve örgütlü olduğumuz kurumların yöneticileri, sendikalarımızı susturulması gereken örgütler olarak görmüştür. Bu nedenle üyeleri korkutulmaya, sindirilmeye, baskı altına alınmaya çalışılmış, şimdi bu da yetmemiş olacak ki yasaları ve hukuku hiçe sayarak, temsilci ya da yönetici olup olmadığına bakılmaksızın üyelerimiz hakkında sürgün ve ihraç kararlar verilmektedir” dedi.

Sürgün kararlarının alındığı kurum yöneticilerine seslenen Oral, bu hukuksuz kararlardan bir an önce vazgeçilmesini istedi.

Bültene kayıt ol