Kayserili maden işçilerinin direnişi başarıya ulaştı

05.02.2021 - 12:46
Haberi paylaş

Kayseri’nin Develi ilçesinde 4 yıldır faaliyet gösteren Öksüt Madencilik'in taşeron firması Çiftay Madencilik işçileri dün direnişe başlamıştı.

Düşük ücret ve kötü çalışma koşulları karşısında iş bırakan ve taleplerini sıralayan maden işçileri şirket ile anlaşmaya vardı. Taleplerinin arkasında duracaklarını belirten Çiftay Maden İşçileri, “Birlik olduk, ücretlerimiz arttı, sosyal haklar elde ettik” dedi.

İşçiler Develi Meydanı’nda açıklama yaptıktan sonra sendikacılarla görüştüler, sorunlarının çözümü konusunda önerilerini dinlediler. Hak İş’e bağlı Öz Maden İş ile DİSK’e bağlı Dev-Maden Sen yöneticileri işçilere yapılması gerekenleri anlattılar. 

İşçiler, kendi aralarında yaptıkları görüşmelerden sonra, sendika konusunda oylama yaptılar ve yüzde 90 oranında DİSK’i tercih ettiklerini açıkladılar. Ücretlerine yüzde 43 zam alan maden işçileri, diğer taleplerinin karşılanması için Dev Maden Sen ile beraber hareket edecekler.

Anlaşmaya varan maden işçileri, “Ağır işkolunda çalışanlar olarak, yaklaşık 3 yıldır ücretlerimizde bir artış söz konusu olmamıştı. Artık canımıza tak etti. Bize layık görülen zam asgari ücretin altında kalınca tepkimizi gösterdik. Şimdi ücretlerimiz arttı. İşçilere baskı olarak konulan kameralar kaldırıldı. Devamı sendika üyelikleri sonrası ortak sürecektir” dedi.

Bültene kayıt ol