Demiryollarında sürgün kararına tepki

08.01.2021 - 12:41
Haberi paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi sürgünlere karşı Alsancak TCDD 3.Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

KESK İzmir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Necip Vardal basın açıklamasında  "Siyasi iktidarların sonu yaklaştığında baskı ve zorbalık gittikçe artar. Bugün de siyasî iktidar, iktidar olma yeteneğini kaybettikçe baskıya ve zora başvurmaktadır. İşte üniversite dışında Boğaziçi'ne atanan kayyum rektör gibi, 4 BTS emekçiye yapılan uygulama da bunun bir örneğidir. Arkadaşlarımız geri dönünceye kadar bütün yollar kullanılacak. Biliyoruz ki her zaman kazananlar mücadele edenler olmuştur" diye konuştu.

BTS Genel sekreter Begüm Özyönüm de  "Çin treniyle ilgili gerçekleri paylaştığımız için yine cezalandırılıyoruz. Mayıs ayında 17 arkadaşımız maske ve dezenfektan talebinde bulunduğu için sürgün edilmişti. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

BTS çalışanları mahkeme kararına rağmen sürgün edildi

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, "Sendikamız TCDD deki kaza ve olaylara ilişkin, yolsuzluklara ilişkin, Çin Trenine ilişkin söz söylediğinden, şube yöneticilerimizden Şube sekreterimiz Muhdi Seyhan Kars'a, Şube Kadın Sekreterimiz Nurhan Karadağ ve Alsancak temsilcilerimiz Ünal Karadağ ile Bülent Çuhadar Malatya'ya sürgün edildiler.Temsilcimiz Ünal Karadağ Malatya'dan sürgünden mahkeme kararı ile yeni dönmüşken mahkeme kararına rağmen yeniden sürgüne gönderildi” dedi.

Sendika üye ve yöneticilerine yönelik saldırılara karşı mücadeleye devam edeceklerini belirten Akyol, "Bu saldırı tüm ülkede yaşanan anti demokratik uygulamalardan, hak arayan emekçilere yönelik saldırılardan, asgari ücretle toplumun açlığa mahkum edilmesinden, kamunun talanından, Yap-İşlet-Devret'lerle geleceğimizin ipotek altına alınmasından bağımsız değildir. Bizler, BTS üyeleri ve yöneticileri olarak bu hukuksuz kararlar geri alınıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Açıklama sonrası işçiler oturma eylemi yaptı.

Bültene kayıt ol