Sağlık emekçileri ek ödemelerini istiyor

07.01.2021 - 15:03
Haberi paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık çalışanlarına Kasım, Aralık ve Ocak ayı ek ödemelerinin yapılmadığını duyurdu.

SES Genel Merkezi tarafından ödenmeyen kasım ayı ek ödemesi ile ilgili yapılan açıklamada “Kasım ayı ek ödemesi için gerekli düzenlemeler yapılmalı ve sağlık emekçilerinin mağduriyeti giderilmelidir” denildi.

Açıklamada; Pandeminin başından beri alkışlanan sağlık emekçilerinin, vergi yükü ve enflasyon oranlarının altında ezildiği, ezildikçe yoksullaştığı vurgulandı. Pandemi koşullarında izin almaksızın, dinlenmeksizin virüs yüküyle mücadele ederken tükeniyor ve her gün ölüyoruz. İnsanca yaşayacak, meslek riskimizi karşılayacak, yoksulluk sınırının üstünde tek ücret diye isyan edip çığlık attıkça, performans ve ek ödemeler bizlere lütuf olarak sunuluyor” denildi.

Ek ödemelerimiz bir an önce yapılsın

“Hakkınız ödenemez”, “2021 yılı sağlık emekçilerinin yılı olsun” denildiğini, ama vadedilen ek ödemelerin sağlık hizmetinin tüm bileşenlerine adil ve eşit bir şekilde dağıtılmadığının altı çizilen açıklamada şöyle denildi; 

“Bugün Türkiye'de sağlık ve emekçileri ‘Kasım ayı ek ödemeleri nerede?’ diye soruyorlar. Sorularına verilen cevap ise şu: ‘hastanemizin performansa dayalı ek ödeme ücretlerinin hesaplanması için Sağlık Bakanlığı’nın EKOBS sistemini aktif hale getirmesi ve tüm ülke genelinde yayınlanacak ek ödeme genelgesi beklenmektedir.’ 

Biz izinsiz, dinlenmeksizin her zaman canımız pahasına aktif bir şekilde görevlerimizin başındayız. Masa başındaki Sağlık Bakanlığı bürokratlarına sesleniyoruz sıcak koltuklarınızdan ödeme emri genelgesi hazırlamak için neyi ya da kimi bekliyorsunuz? 

Sağlık emekçileri, sadaka değil tulumlarından akan terlerinin, koruyucu gözlüklerinde biriken buğunun, topuklarındaki sızının hakkını istiyorlar. Acilen ve derhal Kasım ayı ek ödemesi için gerekli düzenlemeler yapılmalı ve sağlık emekçilerinin mağduriyeti giderilmelidir.”

Açıklamada son olarak “Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak; ek ödeme, performans gibi ücret politikalarına bir önce son verilmesini, yoksulluk sınırı üzerinde temel ücret uygulamasına geçilmesini talep ediyoruz” denildi.

Bültene kayıt ol