Madenciler yeniden Ankara’ya yürüyor

Ödenmeyen ücretleri ve tazminat hakları için haftalardır eylem yapan Somalı ve Ermenekli maden işçileri, verilen sözler tutulmayınca yeniden Ankara’ya yürüyüş kararı aldı.

Tazminat haklarını alabilmek için 12 Ekim’de Ankara’ya yürüyüşe başlayan Somalı ve Ermekli madenciler, görüşmelerden sonuç çıkmazsa yürüyüşe devam edeceklerini açıkladı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Mücadelemizin yarattığı müzakere sürecinin sonuçlarını, Gölmarmara’daki nöbet alanımızda madenci dikkatiyle beklemeye devam ediyoruz. 14 yıllık sabrımızın son tarihi olarak 16 Kasım Pazartesi Saat 10.00’da Ankara istikametine yürüyeceğiz” denildi.

İşçilere destek için sosyal medyada “#MadenciyleYürüyorum” etiketiyle kampanya başlatıldı. “#MadenciyleYürüyorum”etkiketi, Twitter’da en çok paylaşım yapılan başlıklardan oldu.

ilginizi çekebilir

trans-flag (1)
Translarla ve translar için çalışan örgütler: “Her transın kendi kimliğiyle güven içinde yürüdüğü bir gelecek için mücadele edeceğiz”
trans-flag-pride
Trans Görünürlük Günü: Vardık, varız, var olacağız!
barınakta hayat yok
Sokakta köpek olur