Çiğli Belediyesi'nde grev kararı

03.09.2020 - 12:52
Haberi paylaş

Pandemi nedeniyle  9 aydır süren TİS görüşmelerinin tıkanmasının sonrası, DİSK Genel-İş 8 Nolu Şubede örgütlü Çibel işçileri, belediye kapısına grev kararını astı. 

Genel-İş 8 Nolu Şube Sekreteri Sinan Uğur yaptığı açıklamada 'Ocak'ta başlayan  müzakere süreci,  geldiğimiz  noktada bazı idari ve ekonomik maddelerde tıkanmış durumda. Ortalıkta bizim yüzde 50 zam istediğimize dair bazı söylentiler dolaşıyor; şunu açıkca ifade edeyim bu koca bir yalan. Bizler sadece insan onura yaraşır bir TİS istiyoruz' diye konuştu. 

Uğur, pandemi sürecinde özellikle sağlık çalışanlarının, emek ve çabalarından dolayı kutladıklarını; sağlık çalışanlarının yanında bir grup işçinin daha olduğunu, bunların da belediye çalışanları olduğunu, ihtiyacı olan her kesin kapsına gittiklerini, ihtiyaç sahiplerinin her an yanında olduklarını ifade etti.  İstedikleri şeyin bu çabanın, emeğin TİS masasında dikkate alınması olduğunu belirtti.

Uğur,  'Sendikamız sadece ekonomik maddelerle ilgilenmiyor, kadına şiddete karşı ve işyerinde çalışan kadın üyelerimizin durumu gözetilerek, İstanbul Sözleşmesi tüm maddeleriye bu dönem TİS sözleşmesinde yer almaktadır, diyerek açıklamasını bitirdi.

Daha sonra Genel İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, basın açıklamasını okdu. Açıklamada, TİS sürecinde uzlaşma çıkmaması üzerine iki gündür uyarı eylemi yaptıklarını, bu eylemde tarafların gerekli dersi çıkardıklarını umduğunu belirtti. 

Gümüştekin, Şimdilik devam eden uyarı eylemlerine bitirdiklerini ama altı iş günü içinde herhangi bir uzlaşma çıkmaması halinde, aldıkları grev kararıı gereği tüm çalışanlarla gereve çıkacaklarında kimsenin şüphesi olmamasının gerektiğin belirtti.

Bunun üzerine,  işçiler sloganlarla, zılgıtlarla basın açıklamasını bitirerek görev yerlerine döndüler. 

Bültene kayıt ol