Petrol-İş sesini yükseltiyor: Kıdem tazminatına dokunma!

24.06.2020 - 13:01
Haberi paylaş

Petrol-İş Sendikası, hükümetin kıdem tazminatına el koyması girişimlerine karşı sesini yükseltiyor. İşyerlerinde eylemlere başlıyor.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, Marksist.org'a mücadele hazırlıklarını anlattı:

“Bildiğiniz gibi, Tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında kıdem tazminatımızın tırpanlanması veya ortadan kaldırılmasına dönük tartışmalar yeniden başladı. Dolayısıyla sendika olarak kıdem tazminatımıza sahip çıkmak için iş yerlerinden başlayarak tepki ve taleplerimizi dile getirecek bir dizi eylem ve etkinlik yapma kararı almış bulunmaktayız. Eylem takvimimiz şu şekildedir:

- 25 Haziran Perşembe ve 26 Haziran Cuma günü her işyerinde vardiya çıkışlarında, hazırladığımız pankart eşliğinde basın metnini okuyup görsel hale (video resim) getireceğiz. Hazırladığımız videoları sosyal medya ve basın yoluyla yaygın şekilde paylaşacağız. Bu şekilde sesimizi ilgili kesimlere ve tüm topluma duyurmayı hedeflemekteyiz. 

- Gebze Sendikalar Birliği'ni konu ile ilgili olarak önümüzdeki hafta 30 Haziran’da toplantıya çağırdık. Eylemlerimizi bölgesel işçi platformları ile birlikte yürütmeye çalışacağız.

- Petrol-İş Başkanlar Kurulu 25-26 Haziran tarihinde toplanma kararı aldı. Oradan çıkacak kararlar doğrultusunda tekrar yol haritamızı belirleyeceğiz.”

Bültene kayıt ol