BTS’liler sürgünlere karşı yürüyüşe devam ediyor

04.06.2020 - 09:52
Haberi paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyelerinin TCDD’de yaşanan sürgünlere karşı 4 şehirden başlattıkları yürüyüş, bugün Ankara’da tamamlanacak.

Diyarbakır'dan yola çıkan BTS üyeleri, Kayseri Garı'nda açıklama yaptı. "Baskılar sürgünler bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

Kayseri Garı önünde açıklamayı BTS adına Hasan Akdemir okudu. "Haksız sürgünleri doğru bulmuyoruz. Hiçbir gerekçe gösterilmeden 13'ü BTS üyesi toplam 29 demiryolu işçisi kendi istekleri dışında sürgün edilmiştir. Sürgün edilenler arasında şube başkanımız ve iş yeri temsilcilerimiz de vardır. Bu durumu kabul etmiyoruz" dedi.

Alsancak Gar önünde basın açıklaması yaparak Ankara yürüyüşü için yola çıkan BTS İzmir Şubesi üyelerine KESK'e bağlı diğer sendika şubeleri destek verdi. "Korkmuyoruz susmuyoruz itaat etmiyoruz", "Sürgünler bizi yıldıramaz" sloganlarının atıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Daha sonra Balıkesir'e ulaşan İzmir kolu, gar önünde bir araya geldi ve basın açıklaması yaptı. Bu akşam burada kalacak olan BTS üyeleri, yarın Kütahya'ya, ardından Eskişehir üzerinden 4 Haziran'da Ankara'ya ulaşacak.

BTS’nin Adana kolu 2 Haziran’da yürüyüşe başlamadan önce basın açıklaması yaptı, ardından yola çıktı. Yürüyüş kolu, akşam saatlerinde Mersin’de KESK’e bağlı sendika temsilcileri ve üyelerince Mersin Garı önünde karşılandı. Gar önünde basın açıklaması yapıldı.

BTS'nin sürgünlere karşı başlattığı yürüyüşün İstanbul kolu, İzmit'e ulaştı. BTS üyeleri İzmit Garı önünde basın açıklaması yaptı. BTS üyeleri daha sonra Adapazarı Garı önünde de açıklama yapmak üzere Sakarya'ya doğru yola çıktı.

Bütün yürüyüş kolları 4 Haziran’da Ankara’da bir araya gelerek, bir basın açıklaması yapacaklar.

Bültene kayıt ol