İşçiler de evde kalmak istiyor ama kalamıyor

05.04.2020 - 18:52
Haberi paylaş

İktidar belli yaş gruplarına sokağa çıkma yasağı getirip "evde kal" çağrıları yaparken, üretime devam edilmesi kararıyla işçilerin hayatı tehlikeye atılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İstatistik Ofisi'nin yaptığı çalışmaya göre, 2-6 Mart arasında İstanbulluların yüzde 75,1'i günlük dışarı çıkarken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının yaşanmasının ardından 23-27 Mart tarihlerinde bu oran yüzde 16,1'e düştü.

Araştırmada, İBB Ulaşım Ana Planı verisi ve modelinden yola çıkılarak Ulaşım Yönetimi Merkezinin (UYM) 947 dedektör verisi ile Belbim Akıllı Bilet verilerinin kullanıldığı aktarılan açıklamada, çalışmayla toplu taşıma ve özel araç kullanan kişi sayısı ile yaya hareketliliğinin tahmin edildiği anlatıldı.

Açıklamada, Türkiye'de koronavirüs vakasının görülmesinden önce 2-6 Mart arasında, hafta içi İstanbul'da yaşayanların yüzde 75,1'inin günlük dışarı çıktığı, bu oranın koronavirüs vakalarının yaşanmaya başlamasının ardından 23-27 Mart arasında yüzde 16,1'e düştüğü ve yaklaşık 2,5 milyon kişinin sokağa çıkmaya devam ettiği kaydedildi. Sokağa çıkmak zorunda olanlar düzenli ya da günübirlik işlerde çalışan işçiler...

Bültene kayıt ol