Yedi dünya rekoru kıran İlke Özyüksel: Zengin-yoksul ayrımı yapılıyor

26.09.2019 - 10:19
Haberi paylaş

Modern pentatlon branşında yedi dünya rekoruna sahip İlke Özyüksel, spor yaşamında karşısına çıkan sınıf ayrımını anlattı.

Koç Holding Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç adına verilen spor ödüllerinden birini kazanan Özyüksel, T24'e konuştu. Annesinin öğretmen, babasının ise işçi emeklisi olduğunu belirten Özyüksel, "Maddi durumumuz çok iyi değildi, bu da yaptığım 5 spor branşı 5 farklı hoca 5 farklı malzemenin giderleri için çok zordu. Zaten bu branşı dünyada zengin insanlar yapıyor. Bunlarla da başa çıkmamız gerekiyordu. Tabii sizi eziyorlar. Antrenörlerde zengin-fakir aile ayrımı çok fazla. Küçükken kulvar arkalarına atıyorlardı beni. 'Burayı hak etmiyorsun, hızlı olsan bile arkaya geçeceksin' diyorlardı. Kendi kendime ağlardım, antrenörüm sorduğunda söylemezdim, şimdi 'keşke söyleseydim' diyorum" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Şimdiyse antrenörlerinin problemleriyle ilgilenmek zorunda kaldığını aktaran Özyüksel, "Maaşlarını alamadıklarında bile bana anlatıyorlar. Bu problem beni çok yoruyor. Federasyon başkanı dahi 'Artık İlke'ye değil, bana söyleyin' diyor ancak dinlemiyorlar. Bu beni çok yıpratıyor, üzüyor. Mesela 'Ben artık seni bırakacağım' diyerek geliyorlar. 'Yalvarırım, ben artık ne yapabilirim' diyorum, zaten günde 10 saatten fazla antrenmanlarım sürüyor" dedi.

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Bültene kayıt ol