KESK’ten İstanbul’da bordro yakma eylemi

15.01.2019 - 16:44
Haberi paylaş

KESK bugün 81 ilde birden krize karşı eylemdeydi. İstanbul’da yapılan eylemde “Rakamlar sahte, yoksulluk gerçek” pankartı açıldı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun çağrısıyla bugün 16:30’da İstanbul Defterdarlığı önünde eylem yapıldı.

“Krizin faturasını patronlar ödesin”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Rakamlar sahte, yoksulluk gerçek” sloganlarının atıldığı eylemde, emekçiler hükümete tepki olarak bordrolarını yaktılar.

KESK adına yapılan açıklamada, hükümetin enflasyon oranlarıyla oynandığı belirtilerek, bu sayede emekçilere ve emeklilere hak ettikleri zammın yapılmadığı vurgulandı.

Yoksulluğun arttığının hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi:

- Yıla yüzde 7 enflasyon hedefiyle başlayıp, yıl sonunda gerçekleşen yüzde 20.30 oranlı enflasyona sevinmek,

- Yılın başında 1 dolar 3,76 TL iken yılın sonunda 1 doların yüzde 41 artışla 5,30 TL’ye çıkmasını ‘dövizi frenledik’ diye yorumlamak

- Yine yılın başında %1,2 olan ihtiyaç kredisi faiz oranı yılın sonunda neredeyse iki katına çıkmasına rağmen “hedefleri tutturduk” nutukları atmak halkın aklıyla dalga geçmektir.

Eylemde konuştuğumuz KESK üyesi DSİP’li kamu emekçisi Ü.A., krize karşı emekçilerin birliğini sağlamanın öneminin altını çizerken, bugünkü gibi basın açıklamalarının da yalnızca yöneticilerin katılımından ziyade tabanda faaliyet yürüterek örgütlenmesi gerektiğini belirtti.

Bültene kayıt ol