Son iki günde yedi ayrı şehirde iş cinayeti

29.12.2018 - 07:08
Haberi paylaş

İş cinayetlerinde Avrupa birincisi ve dünya üçüncüsü olan Türkiye'de kapitalistlerin ihmalleri yüzünden işçiler ölmeye devam ediyor.

Son iki günde de birçok yerde işçiler, iş cinayetleri sonucu yaşamlarını yitirdiler.

Edirne'nin Keşan ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Küçükdoğanca köyü civarındaki kömür madeninde yaşanan olayda 41 yaşındaki Ramazan Taşan göçüğün altında kaldı.

Diğer işçiler tarafından göçükten çıkarılan Taşan kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası’nda ise bir işçi yanarak can verdi.

Pota fırını tozsuzlaştırma sistemi montajında çalışan taşeron işçisi Ferdi Yalçın sabah saatlerinde meydana gelen parlama ile yanarak can verdi.

İddiaya göre Yalçın, 30 metre yükseklikte bulunan Yalçın ısınmak için ateş yaktığı tenekeye tiner döktü. Bunun üzerine meydana gelen parlamada Yalçın’ın elbiseleri alev aldı. Arkadaşları tarafından elbiseleri çıkarılarak üzerindeki alev söndürülen Yalçın Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılsa da kurtarılamadı.

Mersin’de AKP Mersin İl Başkan Yardımcısı Mevlüt Ekmekçi’ye ait Ekmekçioğulları Tekstil mağazasında yangın çıktı. Mağazanın mutfak bölümünde çalışan 40 yaşındaki Tülin Sayar yangında yaralanarak Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangında 5 mağaza çalışanı da yaralandı.

Artvin’in Murgul’da bakır madeni ocağında çalışan elektrik teknisyeni Mehmet Kalyoncu arızayı gidermek için çıktığı aydınlatma direğinde akıma kapıldı.

Direkte asılı kalan 36 yaşındaki işçiyi itfaiye ekipleri aşağı indirdi. Yaşamını yitiren Kalyoncu Murgul Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sivas’ta ise anteni düzeltmek için çatıya çıkan otel görevlisi düşerek can verdi. 45 yaşındaki Bekir Gürgen kar birikmesi nedeniyle yayının kesilmesi üzerine 5 katlı otelin çatısına çıktı. Ancak üzerine bastığı plastik levhanın kırılması nedeniyle düşerek yaşamını yitirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eski mezbaha binasının yıkımı sırasında da bir işçi üzerine platformun düşmesiyle can verdi. İSİG Meclisi, yıkım ihalesinin hurda karşılığı ihale ile Derya Ticaret'e verildiğini ve ölen işçinin isminin öğrenilemediğini açıkladı.

Ankara Gölbaşı’nda ise 48 yaşındaki inşaat bekçisi Üzeyir Taşdemir bekçi kulübesinde iken lüks bir aracın kulübeye çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

(Kızıl Bayrak)

Bültene kayıt ol