Üçüncü havalimanında 6 işçi daha tutuklandı

Üçüncü havalimanında iş cinayetlerinin durdurulması ve kötü çalışma koşullarının iyileştirmesi için yaptıkları eylem nedeniyle gözaltına alınan 8 işçiden 6’sı daha tutuklandı.

Havalimanında yapılan eylemin ardından gece yarısı operasyonuyla yüzlerce işçi gözaltına alınmış, 24’ü tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta üç işçi ve dün bir işçi daha tutuklandı. Tutuklu işçi sayısı 34’e yükselirken, tutukluluğa yapılan itiraz da reddedildi.

İnşaat İşçileri sendikası, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, dün akşam işçi koğuşlarının basıldığını ve işçilerin gözaltına alındığını yazdı.

Dev Yapı-İş sendikası sosyal medya hesabı üzerinden üçüncü havalimanında gözaltı ve tutuklamaların devam ettiğini, bugün 6 işçinin daha tutuklandığını duyurdu.

ilginizi çekebilir

hyöweb
Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi: Suç duyurusunda bulunuyoruz, hesap soruyoruz!
aym-sokaktaki-hayvanlarla-ilgili-duzenlemenin-iptalini-gorusecek (1)
Yaşatacağız Platformu: “Barınaklarınız kan kokuyor” diye boşuna haykırmıyoruz
photo_5949500337964125244_y
"İşveren bizlere sefalet ücretini reva gördü"