Üçüncü havalimanında 6 işçi daha tutuklandı

Üçüncü havalimanında iş cinayetlerinin durdurulması ve kötü çalışma koşullarının iyileştirmesi için yaptıkları eylem nedeniyle gözaltına alınan 8 işçiden 6’sı daha tutuklandı.

Havalimanında yapılan eylemin ardından gece yarısı operasyonuyla yüzlerce işçi gözaltına alınmış, 24’ü tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta üç işçi ve dün bir işçi daha tutuklandı. Tutuklu işçi sayısı 34’e yükselirken, tutukluluğa yapılan itiraz da reddedildi.

İnşaat İşçileri sendikası, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, dün akşam işçi koğuşlarının basıldığını ve işçilerin gözaltına alındığını yazdı.

Dev Yapı-İş sendikası sosyal medya hesabı üzerinden üçüncü havalimanında gözaltı ve tutuklamaların devam ettiğini, bugün 6 işçinin daha tutuklandığını duyurdu.

ilginizi çekebilir

4527
Jeffrey Epstein: İstismar, imparatorluk ve kapitalizm
bad-bunny-grammys-020126-b2f0ae230f6b4fc48b8cf61e3750ac58
Grammy ödül töreninde ICE ve Trump karşıtı sesler yükseldi
rev-1-GRC-TT-0026r_High_Res_JPEG
Sinners: Vampirlerle mücadele devam ediyor