Üçüncü havalimanında 6 işçi daha tutuklandı

Üçüncü havalimanında iş cinayetlerinin durdurulması ve kötü çalışma koşullarının iyileştirmesi için yaptıkları eylem nedeniyle gözaltına alınan 8 işçiden 6’sı daha tutuklandı.

Havalimanında yapılan eylemin ardından gece yarısı operasyonuyla yüzlerce işçi gözaltına alınmış, 24’ü tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta üç işçi ve dün bir işçi daha tutuklandı. Tutuklu işçi sayısı 34’e yükselirken, tutukluluğa yapılan itiraz da reddedildi.

İnşaat İşçileri sendikası, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, dün akşam işçi koğuşlarının basıldığını ve işçilerin gözaltına alındığını yazdı.

Dev Yapı-İş sendikası sosyal medya hesabı üzerinden üçüncü havalimanında gözaltı ve tutuklamaların devam ettiğini, bugün 6 işçinin daha tutuklandığını duyurdu.

ilginizi çekebilir

6022835400_bac207e533_z
Alex Callinicos: ABD doları egemenliğinin çözülmesi
EPSON scanner image
(Seçtiklerimiz) Taner Akçam: Oğuzhan Müftüoğlu vesilesiyle Türk solu
d8aa7a63-e92d-4e44-b95e-7a637991ef45_5760x3840
ABD elini Küba’dan çek!