Nefret etme dans et: Irkçılığa karşı dayanışma gecesi

11.02.2018 - 09:54
Haberi paylaş

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe ve Antikapitalistler platformları, 3 Mart Cumartesi akşamı Kadıköy'de bir dayanışma gecesi düzenleyecek.

Etkinlikle ilgili yapılan duyuru şöyle:

"2011’de başlayan meydan işgalleri hareketinin geri çekilişinden beri tüm dünyada ırkçılık yükselişe geçti. Faşist partiler Avusturya, İsveç, Almanya gibi demokrasisi ile övünen ülkelerde parlamentolara girdi. Irkçılığın en büyük mağduru da Ortadoğu devrimlerinin iç savaşlara evrilmesi sonucu savaşlardan kaçan mülteciler. Ancak mültecileri yalnız bırakmayan ve onlarla dayanışan ırkçılık karşıtları da aşağıdan bir mücadele ile iktidarlara meydan okumayı sürdürüyor.

Irkçılığa ve Milliyetiçiliğe DurDe ve Antikapitalistler platformları da Türkiye’de azınlıklara yönelik ırkçılıktan Kürtlere yönelik ırkçılığa ve elbette sayıları 3 milyonu bulan göçmenlere karşı kışkırtılan ırkçılığa karşı mücadele ediyor. Sokaklara inmenin zor olduğu koşullara ragmen şimdiden düzenlediği etkinlikler, atölyeler ve anmalarla ırkçılık karşıtı bir ağ oluşturmayı amaçlıyor. Ancak bu çabalar için maddi olanaklarımızı da arttırmamız gerekiyor. Bu amaçla 3 Mart Cumartesi gübü Muaf Kadıköy’de bir dayanışma gecesi düzenliyoruz. “Nefret etme dans et” diyerek tüm dostlarımızı birlikte eğlenmeye ve dayanışmaya davet ediyoruz.

Dayanışma gecesinde Suriyeli arkadaşımız Kashan, Mor ve Ötesi’nin bateristi Kerem Kabadayı ve LGBTİ aktivisti Kürella bizler için DJ kabinine geçecekler.

İletişim: 0 533 447 97 09"

Dayanışma gecesinin Facebook sayfası için tıklayın.

Bültene kayıt ol