(Video) Antikapitalistler, Filistin için sokaktaydı

12.12.2017 - 06:43
Haberi paylaş

Antikapitalistler platformunun çağrısıyla dün İstanbul'da düzenlenen eylemde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

"Trump elini Kudüs'ten çek! Filistin'e özgürlük" pankartıyla düzenlenen eylemde "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları atıldı.

Grup adına Nuran Yüce tarafından okunan basın açıklaması şöyleydi:

Trump elini Kudüs'ten çek! Filistin'e özgürlük!

ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi, sağcı liderlerin, dünya barışı için birer tehdit olduklarını ortaya koydu.

50 yıldır Doğu Kudüs'ü işgal altında tutan İsrail ordusunun işgali, dünyanın en büyük askeri gücü tarafından onaylandı. 25 yıldır süren diplomatik çözüm müzakereleri bir günde çöpe atıldı.

70 yıldır Filistin topraklarını, başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin ekonomik, askeri ve siyasi desteğiyle ırkçı İsrail devletine verilen bu destek yeni çatışma, savaş ve ölümlerin kapısını açtı.

Trump'ın Filistin başkenti Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi, ABD ve ortaklarının Ortadoğu'da estirdiği zorbalığın bir parçasıdır. Arap devrimleriyle sarsılan düzenini tahkim etmek isteyen emperyalistler, Ortadoğu'daki kutuplaşma ve ittifaklara bir kez daha besledikleri ve büyüttükleri savaş makinasını sahaya sürüyor.

Arap ayaklanmaları kanla bastırıldıktan sonra Mısır'daki cuntanın da desteğini kazanan işgalci İsrail, geçtiğimiz yıllarda Gazze saldırısında çoğu sivil 2 binden fazla Filistinliyi katletti. Daha sonra Mescid-i Aksa'ya saldırdı, Filistinlileri kendi yurtlarından kovma girişimlerini devam ettirdi.

İsrail daha önce hiçbir vatandaşının bulunmadığı işgal topraklarında nüfus yapısını değiştirmeye devam ediyor. 3 milyon Filistinlinin yaşadığı Doğu Kudüs ve Batı Şeria’ya yeni yerleşim yerleri kurdu, şimdiye kadar 600 bin insan yerleştirdi.

Kudüs, dünyanın en kadim kentlerinden birisidir. Pek çok din için önemli sembolleri barındırır. Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi, dünyadaki savaş ve işgal karşıtlarına, Filistin halkının dostu milyonlara, Ortadoğu'da özgürlük için direnen halklara yapılmış bir tehdittir.

Irkçı İsrail devletinin işgali son bulmadan, tüm halkların ve inançların eşit birlikteliği özgür Filistin kurulmadan bu sorun çözülemez.

Bu sadece Filistinlerin değil Ortadoğu'da kalıcı barış, eşitlik ve özgürlük isteyen herkesin mücadelesidir.

Küresel kapitalizmin İsrail'e verdiği desteği hep birlikte keselim, her yerde Filistin halkıyla dayanışalım.

- İsrail, Doğu Kudüs'ten derhal çekilsin!

- Tüm ikili anlaşmalar iptal edilsin!

- Filistin halkının 70 yıllık acısı artık son bulsun!

- Halkların, dinlerin ve inançların bir arada yaşadığı Filistin'e özgürlük!

Antikapitalistler Platformu
11.12.2017

Bültene kayıt ol