(Video) Hrant'ın Arkadaşları: “Bu cinayeti işleyenlerin peşini bırakmayacağız”

10.10.2016 - 09:56
Haberi paylaş

Hrant'ın Arkadaşları'nın çağrısıyla Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen ırkçılık karşıtları, Dink cinayeti davasının bugünkü duruşması öncesi bir kez daha adalet talep etti.

"Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Katil devlet hesap verecek" ve "Hrant için adalet için" sloganlarının atıldığı eylemde, Hrant'ın Arkadaşları adına basın açıklamasını Banu Güven okudu.

Açıklama şöyleydi:

"Haber kaynaklarımızın susturulduğu, aralarında Dink cinayeti davasının da olduğu pek çok insan hakları davasını takip eden dostlarımızın tutuklandığı, ifade özgürlüğünün yeniden ağır yaralar aldığı bugünlerde inadımızla ve sorularımızla bir kez daha Hrant Dink cinayeti davasını takip etmek için Çağlayan Adliyesi’ndeyiz.

Meslektaşımız, arkadaşımız, ağabeyimiz Hrant Dink katledileli neredeyse 10 yıl oldu. Bizler, Türkiye’nin daha iyi bir ülke olmasını hayal edenler, 10 yıldır bu cinayetin peşini bırakmıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu cinayetin karanlığını aydınlığa çıkardığımızda daha iyi bir ülkede yaşar hale geleceğiz. Sadece kendimiz için değil, sadece arkadaşımızın davası için değil ama bu toprakların yarını için katillerin peşini bırakmıyoruz.

Zor günlerden geçiyoruz, sesimiz kesiliyor, haber alma kaynaklarımız kapanıyor, bugün bu mahkemede yaşanacak gelişmeleri haber yapacak medya kuruluşlarının sayısı her geçen gün azalıyor. Farkındayız.

Cinayet davasının onuncu yılında, on yıl önce talep etmeye başladığımız, bıkmadan usanmadan sorduğumuz sorular nihayet cinayetin ardındaki milli mutabakatın çatırdamasıyla mahkeme salonunda dillenmeye başladı. Bu soruların cevaplarının takipçisi olacağız. Ama başka sorularımız da vardı. O soruların sorulması için de mücadele etmeye devam edeceğiz, bizlerden bağımsız gelişen olaylar nedeniyle ilerleyen süreçle yetinmeyeceğiz. Bu hafta bu mahkeme salonunda dönemin ve şimdinin istihbarat şefleri savunma yapacak. Anlatacaklarını dikkatle dinleyeceğiz, cinayetin bir yıl öncesinden bilinmesine rağmen hangi gerekçelerle önlenmediğini öğrenmeye çalışacağız.

Bizler, Hrant Dink’in katledilmesine giden yolu hatırlıyoruz, biliyoruz. O yolların son bir buçuk yıldır yeniden yürünmeye başladığını görüyoruz. Endişeliyiz.

Ne yazık ki her takvim gününe bir anma düşen ülkemizde, 10 yıldır Hrant Dink cinayeti davası da pek çok kez acılı günlerle aynı günlere denk geldi. Bu kez de öyle, bugün 10 Ekim. Geçtiğimiz yıl Ankara’da, barış için sokaklara dökülen binlerce dostumuza yapılan o büyük saldırıda 100’den fazla insanımızı yitirdik.

Hrant Dink ile aynı yolu yürüyen ve tıpkı onun gibi hayatını kaybedenlerin anısının önünde saygıyla eğiliyoruz.

İnatla söylüyoruz, bu cinayeti işleyenlerin peşini bırakmayacağız, bu davayı bırakmayacağız.

Biz bitti demeden, bu dava bitmez.

Hrant için, adalet için.

Hrant’ın Arkadaşları
10 Ekim 2016
"

Bültene kayıt ol