“Yaşam İçin Ses Ver” inisiyatifinden barış çağrısı

13.03.2016 - 14:50
Haberi paylaş

Ankara'da yeni kurulan "Yaşam İçin Ses Ver" inisiyatifi, ilk etkinliğini bugün Kuğulu Park'ta gerçekleştirdi.

Burada bir arayan gelen barışseverler, yaptıkları açıklamada, çözüm sürecinin sona ermesiyle birlikte yüzlerce insanın hayatını kaybettiğine, şehirlerin yıkıldığına, tarihi dokunun yok olduğuna, yaşayan ve yaşamayan her şeyin zarar gördüğüne işaret ederek, silahların susması ve bir an önce müzakere masasına geri dönülmesi çağrısında bulundular.

Ardından simgesel bir yaşam ağacına barış için beyaz tülbent bağlayan inisiyatif üyeleri, sloganlarla barış çağrısında bulunarak etkinliğe son verdiler. Yaşam İçin Ses Ver İnisiyatifi'nin okuduğu metin şöyleydi:

"Çözüm Süreci’nin bitirilmesiyle beraber daha şiddetli bir şekilde yeniden başlayan çatışmalar sonucu yüzlerce insan hayatını kaybetti; Ankara dâhil ülkenin birçok yeri savaşa maruz kaldı, birçok şehir harap oldu, tarihi doku yok edildi ve binlerce insan yaşadığı topraklardan sürüldü.

Savaşın acımasız doğasında; başta insan olmak üzere savaşa bütün insanlığımız maruz kalıyor ve insanlığımızı giderek daha çok kaybediyoruz. Tüm bu yaşadığımız cinnet hâli için ‘Artık yeter!/Edî bese!’ diyoruz. Ülkenin en uzak ucunda yaşayan insanların bile güven problemi yaşadığı bu dönemin derhal sona ermesini, silahların susmasını ve devrilen müzakere masasının kayıtsız şartsız yeniden kurulmasını istiyoruz.

Daha fazla insan ölmeden, evler ve tarihi dokular tahrip olmadan, hayvanlar ve bitkiler daha fazla zarar görmeden bu savaşın bir an önce bitirilmesini talep etmek, ölümü değil yaşamı savunmak, ‘YAŞAM için SES ver'mek üzere Yaşam Ağacı Eylemleri'mizle sokaklardayız!

Sadece insanın değil her türlü canlı ve cansız varlığın zarar gördüğü savaş durumunu protesto etmek üzere başlatacağımız Yaşam Ağacı Eylemleri'yle barışın simgesi olarak beyaz tülbentlerimizi ağaca bağlayarak çağrımızı her kesime duyurmaya çalışacağız."

Bültene kayıt ol