İpsala’da sınırın iki tarafında eylem: “Mültecilik insan hakkıdır”

Dün İstanbul’da ve Yunanistan’daki Dedeağaç’ta mültecilerle dayanışma gösterisi yapan ırkçılık karşıtları, bugün ise İpsala sınır kapısının iki tarafında eylem yaptı.

Antikapitalistler’in sınırın Türkiye tarafında düzenlediği basın açıklamasına Yunanistan’dan gelen bir heyet de katıldı.

Eylemde Türkçe olarak “Faşizme karşı omuz omuza”, “Sınırlar açılsın, göçmenlere özgürlük”, “Suriye halkı yalnız değildir”, “Mülteci hakkı insan hakkıdır” ve “Yaşasın halkların kardeşliği”, Yunanca da “Çitleri yıkın, sınırları işçilere açın, sınırları göçmenlere açın” sloganları atıldı.

İrlanda’daki ırkçılık karşıtı kampanya “United against racism” aktivisti Memet Uludağ ve Yunanistan’dan gelen KEERFA (Irkçılığa ve faşist tehdide karşı birleşik hareket) aktivistleri de eylemde konuşmalar yaptılar.

Eylemden fotoğraflar ve konuşmaların videoları yarın Marksist.org’da olacak.

Grup adına basın açıklamasını Hasan Fehmi Özer okudu. Açıklama şöyleydi:

Öte yandan, İpsala sınır kapısının Yunanistan tarafında gösteri yapan ırkçılık karşıtları, daha sonra Meriç (Evros) bölgesinde mültecilere karşı yapılan ırkçı duvara bir yürüyüş düzenledi.

ilginizi çekebilir

R4GTCX3CTFHXXFEI5UGXYYK4PA
Uluslararası Sosyalist Akım’dan Venezuela açıklaması: “Kahrolsun Trump’ın korsan imparatorluğu”
dsip gorsel
DSİP: ABD elini Venezuela'dan çek!
chavez_and_maduro_2
Trump neden Latin Amerika’da “yeni arka bahçesini” oluşturuyor