(Video) Vahşet: Cizre'de halkına ateş açan devlet...

22.01.2016 - 16:15
Haberi paylaş

Cizre'de sokakta bulunan yaralıları ve cenazeleri almak isteyen sivillere devlet güçleri tarafından ateş açıldı. Bu anlar, saldırıda yaralanan IMC TV kameramanı Refik Tekin’in objektifine saniye saniye yansıdı.

Saldırıda Tekin de bacağından yaralanmasına rağmen kayıttan çıkmazken, olan biteni kaydetmeye devam ediyor.

Tekin’in kayda aldığı görüntülerde, saldırının hemen öncesinde heyetin ellerindeki beyaz bayraklarla cenazeleri taşıdığı görülüyor. Caddeden karşıya geçen heyetin üzerine bu sırada ateş açılıyor. Çok sayıda kişi kurşunlara hedef olarak yere yığılıyor. Kurşunlardan biri de Tekin’i hedef alıyor.

Ne olmuştu?

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölü ve yaralıları bölgeden almak için Cudi mahallesine giden gruba açılan ateş sonucu aralarında IMC TV kameramanı Refik Tekin’in de bulunduğu siviller yaralanmıştı.

Yaralananlardan Cizre Belediye Meclis Üyesi Abdulhamit Poçal ile Selman Erdoğan isimli yurttaş yaşamını yitirmişti. Poçal, savaş borazanı medya tarafından "terörist" ilan edilmişti.

Refik Tekin ise sol bacağından yaralanırken, Cizre’den Mardin Devlet Hastanesi’ne sevkedilmiş ve akşam saatlerinde ameliyat olmuştu.

Ayrıca IMC TV çalışanı Tekin, hastaneye giderken de darp edilmiş ve yaralı bacağı tekmelenmişti.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ) başvurusu üzerine Tekin’in vurulması, Avrupa Konseyi’nce “medya özgürlüğü” alanında yakın takibe alındı.

Refik Tekin kimdir?

Kameraman ve fotoğrafçı olan Refik Tekin, IMC TV muhabiri Saadet Yıldız ile birlikte bir süredir bölgedeki sokağa çıkma yasakları ile devam eden çatışmaları takip ediyordu.

Tekin ayrıca “Canlı yayında IŞİD’in sınır ihlali” görüntüleriyle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü’nü kazanmıştı.

Bültene kayıt ol