Diyarbakırlı öğretmen “Bebekler ölüyor” dedi: Bebek katilleri rahatsız oldu!

09.01.2016 - 10:45
Haberi paylaş

Beyaz Show’a telefonla bağlanan Diyarbakır’da görev yapan öğretmen Ayşe Çelik, ablukanın sürdüğü bölgede yaşananlara dikkati çekerek “Sessiz kalmayın, insanlar, çocuklar ölüyor” dedi. AKP'nin paçavraları Çelik'in "PKK diliyle" konuştuğunu söyleyip programın sunucusu Beyazıt Öztürk'ü hedef aldı.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli bir öğretmen, abluka altındaki bölgede yaşananlara dikkati çekti.

“Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız?” sorusuyla konuşmasına başlayan öğretmen Çelik, medyanın tutumuna işaret ederek, “Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dedi.

Bomba ve kurşun sesleri

Bölgedeki ölümler karşısındaki tutumlara da vurgu yapan Çelik, “Ölen çocuklara sevinen insanlar var. Onlara hiçbir şey diyemiyoruz, yazıklar olsun demekten başka” dedi.

Öğretmen olduğunu belirten Çelik, yasakların olduğu yerlerde öğrencilerini terk eden öğretmenlere de seslendi ve “Bir daha oralara nasıl dönecekler ve o çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar?” diye sordu.

Sesinin titrediğini belirten öğretmen Ayşe Çelik, canlı yayında sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bomba seslerinden, kurşun seslerinden… İnsanlar susuzluk ve açlıkla mücadele ediyor; özellikle de bebekler ve çocuklar. Lütfen duyarlı olun ve sessiz kalmayın.”

Beyazıt Öztürk teşekkür edip alkışlattı

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk de Çelik’in sözlerini dinledikten sonra teşekkür ederek, “Elimizden geldiğince duyurabileceğimiz yerlerden duyurmaya çalışıyoruz. Bu söyledikleriniz bize ders oldu. Daha da fazla yapmaya devam edeceğiz. İnşallah o söylediğiniz barış dilekleri en kısa zamanda gerçekleşir” ifadeleriyle seyircilerden Çelik’i alkışlamasını istedi.

Beyazıt Öztürk, “Bu tür şeylerin en azından konuşulması gerek” dedi ve tekrardan öğretmen Çelik’i alkışlattı.

Katiller rahatsız oldu

Beyaz Show'da yaşananlar, Kürt illerindeki ablukanın ve bebek ölümlerinin sorumlusu AKP hükümetine yakın medya kuruluşlarını rahatsız etti.

Paçavralar, 90'ların savaş dilini kullanarak Ayşe öğretmeni ve Beyazıt Öztürk'ü hedef aldı.

Sabah gazetesi haberi şöyle verdi:

"Beyaz Show'da PKK'ya tek söz söylemeden örgüt propagandası yapan sözde öğretmen ve buna yer veren Beyaz büyük tepki topladı.

Öğretmen olduğunu iddia eden Ayşe Çelik adında bir kişi Kanal D ekranlarında yayınlanan Beyaz Show'a telefonla bağlanarak HDP'li vekiller ve PKK yandaşlarıyla aynı ağızdan konuştu ve herkesin gözü önünde örgüt propagandası yaptı."

Yeni Şafak da "Beyaz Show'da canlı yayında PKK propagandası" başlığını atarak şunları yazdı:

"Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show programı canlı yayında yapılan bir PKK propagandasına sahne oldu. Yayına telefon ile bağlanarak öğretmen olduğunu iddia eden ve PKK diliyle konuşan izleyici bağlantının sonunda stüdyo tarafından alkışlandı. Bölgede yaşanan terör olayları sebebi ile okullarını terk etmek zorunda kalan öğretmenleri suçlayan kadın konuşmasını bitirene kadar stüyoda çıt çıkmadı ve kapanışta Beyazıt Öztürk tarafından stüdyodaki konuklara alkışlatıldı."

Bültene kayıt ol