Filistin Eylem Komitesi: 5 Ekim'de AKM önündeyiz

13.09.2024 - 13:43
Haberi paylaş

Aksa Tufanı harekâtı ve Gazze soykırımının birinci yıldönümünde İstanbul'da eylem var! Filistin Eylem Komitesi (FEK): “Filistin Direnişi Kazanacak Soykırımcı İsrail ve Suç Ortakları Yenilecek” şiarıyla 5 Ekim 16.00’da AKM önünde olacağız." 

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi toplantı salonun yapılan duyuru şöyle:

Filistin direniş güçlerinin ortak bir planlamayla gerçekleştirdiği; emperyalizmin, Siyonizmin ve işbirlikçi Arap rejimlerinin yüzyıllık uzlaşma planlarını bozan ve Filistin halkının kaderini eline alma kararlılığını ortaya koyan Aksa Tufanı harekâtının birinci yıldönümüne yaklaşıyoruz.

Siyonizmin ırkçı karakteri ve soykırım yöneliminin en çıplak ve dizginsiz haliyle cisimleştiği mevcut Netanyahu hükümeti yönetimindeki İşgal devleti tarafından Aksa Tufanı’nın hemen ardından başlatılan Gazze saldırısı da birinci yılını doldurmak üzere. Filistin halkını tüm barınma alanları, kültür kurumları ve doğa varlıklarıyla birlikte hedef alan bu saldırının amaçlarıyla, sonuçlarıyla soykırım niteliğinde olduğu ilk haftalarından itibaren dile getirildi, Uluslararası Adalet Divanı’nın ara kararı ve hiçbiri uygulanmayan tedbir kararları da içinde olmak üzere uluslararası hukuk belgelerine geçti.

Hukuksal olarak da tanımlanmış bir soykırım Siyonist saldırı güçleri eliyle, ABD emperyalizminin ve Avrupalı emperyalist güçlerin etkin desteğiyle gözlerimizin önünde bir yıldır sürüyor. 

‘Nehirden denize’ kadar Filistin topraklarının yerleşimci sömürgecilik tarafından işgali, sürekli pogrom ve sürgünlerle Filistinlilerin yerinden edilmesi, ülkesinde kalmakta direnebilenlere yönelik ırkçı ayrımcı rejim nasıl 7 Ekim’le başlamadıysa, Filistin halkının Siyonist işgal ve apartheid rejimine karşı sürdürdüğü direniş de on yıllardır göğüs gerdiği abluka ve katletme uygulamalarının soykırım düzeyine sıçramasıyla son bulmadı. Siyonizmin bir yıldır süren soykırım saldırısıyla birlikte dünyanın her yerinde saldırganı engellemenin gerektirdiği her tür araçla Filistin’le dayanışma da büyüyerek sürüyor. 

Dayanışma, Gazze’de abluka ve bombardıman, Batı Şeria’da toprak gaspları ve pogromlarla karşı karşıya yaşayan Filistinlilerin gündelik ihtiyaçlarının karşılanmasını da, saldırılara karşı koyacak, saldırganı püskürtecek donanımın sağlanmasını da içeriyor. Filistin toprakları dışından direnişe sunulabilecek desteğin önemli bir ayağıysa aynı zamanda kârlı bir endüstriye dönüşen sömürgecilik ve soykırımın cezasız kalan suçlar olmaktan çıkarılması, işgal ve apartheid rejimin failleriyle onlarca yıldır suç ortağı olanların bugün de soykırımla sürdürdükleri ortaklıktan ötürü hesap vermek, bedel ödemek zorunda bırakılması.  

Bizim de gerçekleri duyurmaya çalışmak, bugün varlığını soykırım saldırısına bağlamış olan Siyonist sömürgeciliğin karşısında, Filistin halkının haklı direnişinin yanında olduğumuzu açıklamakla birlikte, en sonuç getirici katkımız Siyonist saldırganlığın yaşadığımız ülkedeki destek kaynaklarının açığa çıkarılması ve engellenmesi olacaktır.

Filistin halkının Türkiye’deki dostlarının mücadelesiyle, siyasal iktidar işgal devletine lojistik sağlayan ticaretin askıya alındığını resmen açıkladı ancak işgal devletinin soykırımı sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu petrol hâlâ Türkiye üzerinden taşınıyor, İşgal devletine sevkıyat yapan gemiler Türkiye limanlarına demir atabiliyor, Türkiye sermayesi işgal devletine lojistik desteğini sürdürüyor. İşgal devleti ile ticari, diplomatik ve akademik anlaşmalar hâlâ feshedilmiş değil. Türkiye topraklarındaki askeri üsler işgal devletinin emniyetini sağlamak misyonunu sırtlanmış durumda. İşgal devletiyle her türden ortaklık bugün soykırıma ortak olmak demektir.

Gazze’de Filistin halkına karşı sürdürülen soykırımın birinci yılında; soykırım saldırısının derhal durdurulması, İşgal devletiyle tüm ilişkilerin kesilmesi, soykırım faillerinin ve suç ortaklarının hesap vermesi taleplerini ve Filistin toprağının özgürleşmesi ve Filistin halkının toprağına geri dönüş hakkı başta olmak üzere tüm tarihsel haklarına kavuşması için yürüttüğü meşru direnişle dayanışmanın sesini bir kez daha yükseltmek için meydanlara çıkıyoruz.

“Filistin Direnişi Kazanacak Soykırımcı İsrail ve Suç Ortakları Yenilecek” şiarıyla 5 Ekim saat 16.00’da AKM önünde olacağız.

 

 

 

Bültene kayıt ol