Kayyım, defol!

12.07.2024 - 10:23
Haberi paylaş

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ve DEM Partili başkanın tutuklanmasına karşı başlayan mücadele birçok şehirde devam ediyor.

Hakkari'de halk günlerdir sokakta.

İstanbul'da her hafta kayyıma karşı nöbetler tutulurken 29 Haziran günü İstanbul Kartal'da bir protesto mitingi yapıldı. Sosyalist İşçi yazarları ve okurları da oradaydı.

Protestoların öne çıktığı bir diğer şehir ise Diyarbakır. DEM Partili aktivistler türlü eylemliliklerle tepkilerini sürdürüyor.

Ayrıca tüm Kürt şehirlerinde yürüyüşler ve açıklamalar yapılıyor.

Bu mücadele hayati önemdedir, çünkü mücadelenin ve toplumsal tepkinin yokluğunda sıra diğer DEM belediyelerine gelebilir.

Bunun provası yerel seçimlerden hemen sonra Van'da yapılmış ve seçme-seçilme haklarına sahip çıkan halkın muazzam direnişiyle girişim püskürtülmüştü.

Fakat tehlike geçmedi. Yargıtay'da Van Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında açılmış bir dava mevcut. Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ise yargılandığı Kobane davasında 10 yıllık bir cezaya çarptırıldı.

İki dönem kayyım atanan, yani devlet tarafından el koyulan HDP/DEM belediyelerine yapılan özel baskı sadece Kürt halkına değil Batı'da yaşayanlara da baskı, yasaklar, demokratik hakların gaspı olarak döndü.

İşimizi, ekmeğimizi, sendikal haklarımızı savunma mücadelemiz bu demokrasi mücadelesinden ayrı şeyler değildir.

Bültene kayıt ol