İsrail'in soykırım ortağı ABD'nin Konsolosluğuna yürüyüş var

06.07.2024 - 10:27
Haberi paylaş

Nakba Eylem Komitesi adıyla yola çıkan aktivistler şimdi Filistin Eylem Komitesi olarak bir kez daha meydanlara çıkacak. 7 Temmuz Pazar 17:00'da Sarıyer'de buluşan aktivistler, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüyecek. 

Komite duyurdu: "Filistin’deki soykırımın dokuzuncu ayını tamamladığı gün olan 7 Temmuz’da işgal devletinin suç ortağı ve hamisi ABD’nin yüzüne karşı Filistin’in yanında olduğumuzu en gür şekilde haykırmak için saat 17.00’de Sarıyer Poligon Parkı’nda buluşarak ABD Başkonsolosluğuna yürüyoruz."

Çağrı metni şöyle:

"Katil İsrail Katil ABD

Irk ayrımcı ve işgalci İsrail devletinin, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin desteğiyle ve uluslararası hukuku hiçe sayarak Filistin halkının toptan imhasını hedeflediği soykırım saldırısı 9. ayını dolduruyor. 7 Ekim’den bu yana on binlerce Filistinli vahşice katledildi; 2 milyonu aşkın Filistinli tam bir askeri kuşatma altında. Buna karşılık Filistinliler, tarihsel hakları ve özgürlükleri için direnişe sarılarak kendi toprağında varoluş mücadelesini sürdürüyor.

Emperyalizmin bölgemizdeki ileri üssü olarak işgal devletinin kurulduğu günden bu yana en büyük destekçisi olan ABD, Gazze’de süren soykırıma sağladığı tüm askeri, lojistik ve maddi yardımların yanı sıra uluslararası ateşkes çabalarını veto ederek, işgal devletine karşı tüm olası yaptırım kararlarını engelleyerek işgal ve soykırımın ortağı olduğunu ortaya koydu. 

ABD, işgal devleti İsrail’in her gün işlemeye devam ettiği savaş suçlarını örtbas etmek ve işgal devletini cezadan korumak için tüm gücünü kullanırken, Filistin halkını destekleyen Yemen’e askeri operasyon gerçekleştiriyor, Lübnan’a tehditler savuruyor.

Diğer yandan, işgal devletinin soykırıma devam edebilmesini sağlayan petrol ihtiyacı Türkiye üzerinden karşılanırken, işgal devletini bölgesel tehditlerden koruyan Türkiye’deki NATO üslerinin varlığı da işgal devletinin bölgesel savaş kararı alabilmesi için kritik bir önem taşıyor. 

Biz, işgal ve sömürgecilik karşıtları, özgürlük ve adalet isteyen halkların bir parçası olarak Filistin halkının tarihsel hakları için sürdürdüğü mücadelenin yanındayız. Coğrafyamızda barışın ve özgürlüğün sağlanması için, Filistin halkına soykırım uygulayan Siyonist işgal devletini tecrit etmek ve ona verilen emperyalist desteği durdurmak zorundayız. 

⦁ İsrail’le diplomatik ilişkilerin kesilmesi ve açık bir askeri ambargo kararı alınması için

⦁ ABD’nin bölgemizdeki operasyonlarına son vermesi için

⦁ İsrail’i koruyan NATO üslerinin kapatılması için

Filistin’deki soykırımın dokuzuncu ayını tamamladığı gün olan 7 Temmuz’da işgal devletinin suç ortağı ve hamisi ABD’nin yüzüne karşı Filistin’in yanında olduğumuzu en gür şekilde haykırmak için saat 17.00’de Sarıyer Poligon Parkı’nda buluşarak ABD Başkonsolosluğuna yürüyoruz."

Bültene kayıt ol