Aşırı sağ hayatları karartıyor: Koç Üniversitesi'ndeki ırkçılar işkence yaptı

04.01.2024 - 14:47
Haberi paylaş

Üniversiteye ait bir yurdun odasında kalmaya başlayan öğrenciye, odayı paylaştığı iki ırkçı işkence ve sistematik zorbalık yaptı: Kürt ve Alevi olduğu için. Yönetim ise mağdur öğrenciyi okuldan attı.

15 Kasım gecesi meyadana gelen olay işkenceye maruz kalan genç F.B.'nin Koç Üniversitesi yönetimi tarafından okuldan atılmasıyla birlikte duyuldu.

TÜBİTAK tam burslu olarak okulu kazanan F.B.'ye aynı odada kalan Hasan Ege Karanfil ve Arda Demir tarafından saldırıya uğradı. Kemerle dövülen öğrencinin yüzü ütüyle yakılmak istendi ve kesildi.

Halk TV'nin aktardığına göre savcılık soruşturma dosyasına, 5 ayrı ses kaydının çözümü girdi. Kendisini odadan atmaya çalışan Hasan Ege K.’nin, F. B.’ye yönelik “Türkiye’nin, belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse…” diyor. K., F. B.’nin etnik kimliği için “Alt ırksınız. İtlaf edilmeniz lazım. Köle olduğunuzu kabullenmelisiniz. İtaat etmek zorundasınız. Seni bu odadan istemiyoruz. Buradan gitmezsen seni öldürürüz ” ifadelerini kullanıyor.

İki saldırganın sosyal medya hesaplarına bakıldığında Ümit Özdağ ve Zafer Partisi tabanında yer aldıkları görülüyor. 1 Ocak günü İstanbul'da Gazze mitinginden dönen temizlik işçisine yumruk atan Ege Akarsoy'la aynı ideolojiye mensup.

Haberin duyulması üzerine sosyal medya ayağa kalktı.

Irkçı saldırganlardan biri olan Hasan Ege Karanfil'in şiir kitabını basan İthaki Yayınevi sözleşmesini iptal etti.

Bu örnek de ırkçılığın tek hedefinin göçmenler olmadığını gösterdi. Alevi, Kürt, Arap Müslüman, Ermeni... Onlar halkın çoğunluğuna düşman. Irkçılığa karşı mücadele büyütülmeli.

Bültene kayıt ol