Direndiler, kazandılar: Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’nda

1995’den bu yana her Cumartesi kayıplarının hesabını soran aileler beş yıldır meydana sokulmuyordu. Her hafta ısrarla haklarını savundular, darp edildiler, gözaltına alındılar. Vazgeçmediler.

İnsan Hakları Derneği’nin sosyal medya hesabında yayınlanan mesajlar:

“Cumartesi Anneleri eylemi ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu hak ihlali kararının uygulanması yönündeki ısrarlı çabalarımız sonuç verdi. Yeniden Galatasaray Meydanındayız.”

“700. haftadan bu yana ilk kez Galatasaray’da açıklamamızı yaptık, karanfillerimizi bıraktık. Abdülkerim Yurtseven, Mikdat Özeken, Münür Sarıtaş ve tüm kayıplarımızı aramaktan, faillerin yargılanarak cezalandırılmasını talep etmekten vazgeçmeyeceğiz”

ilginizi çekebilir

dersim-kitap-tanitimi-bulent-bilmez-sahin-cicek-cemal-tas-3-scaled
Bilgi kayyımı, 21 yıllık öğretim üyesi Bülent Bilmez’i işten çıkardı
komedyen-deniz-goktas-hakkinda-sorusturma
Suçu mizah yapmak: Deniz Göktaş 'kuyu tipi' hapishanede
650x344-son-dakika-gosterisinde-kuran-i-kerim-ile-dalga-gecmisti-sozde-komedyen-deniz-goktastan-piskin-savunma-1783072266285
DSİP: Deniz Göktaş’a Özgürlük!